Konica Minolta lanserar uppföljare till AccurioJet KM-1

PUBLICERAD: 26 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

|Dot Freeze Techology.

AccurioJet KM-1e är namnet på Konica Minoltas nya bläckstrålepress. Den jobbar med UV-färger i formatet B2+ och är arkmatad.

Via en virtuell presskonferens i slutet av juni presenterade Konica Minolta uppföljaren till AccurioJet KM-1 som lanserades på Drupa år 2016. Uppföljaren var naturligtvis tänkt att bli dragplåstret i företagets monter på årets Drupa, men så kom ett virus emellan. Den första installationen av maskinen har redan gjorts hos en ännu inte namngiven kund i Europa.

Pressen präglas av stora expansionsmöjligheter och mångsidighet. Konica Minolta kallar den för ”Swiss Army Knife” som ett resultat av det. Koncernens Dot Freeze Technology är en del av tekniken. Med denna har man kommit förbi ett fundamentalt problem inom bläckstråle, okontrollerade bläckrörelser som reducerar tryckkvaliteten. Tekniken ”fryser” bläckdropparna så snart de kommer i kontakt med substratet.

Pressen hanterar format upp till 585 x 750 millimeter och klarar de flesta substraten inklusive offsetpapper, plastsubstrat, transparent film, folierat papper, metalliska medier, canvas och syntetiska material. Materialtjocklekarna kan vara från 0,06 upp till 0,6 millimeter. 3 000 ark i B2+ format är hastigheten. Företaget säger också att man reducerat omställnings- och underhållstiderna.

Användningsområdena finns både inom kommersiellt och industriellt tryck, och under presskonferensen framkom att man ser förpacknings- och etikettindustrin som mycket intressanta målgrupper.

Den som var snabb och investerade i den första versionen behöver inte känna ånger. Enligt Konica Minolta är de nya funktionerna uppgraderingsbara i version ett.

Dot Freeze Techology.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance