Knapp ökar närvaron i Norden – etablerar nytt kontor i Malmö

PUBLICERAD: 24 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Knapp ökar sin närvaro i Norden och etablera nytt nordiskt kontor i Malmö. Bilden visar en del av den automationsanläggning för svenska Apoteket AB:s logistikcenter i Eskilstuna, som Knapp installerade våren 2021. (Bild Knapp AB)|Mikael Holmqvist, VD Knapp AB. (Bild Knapp AB)

Österrikiska automations- och intralogistikspecialisten Knapp AG ökar sin närvaro på den nordiska marknaden och etablerar ett nytt kontor i Malmö, samtidigt som man lägger ner tillverkningen i skånska Åstorp.

”Såväl den nordiska som den internationella marknaden för intralogistiska lösningar är sedan flera år tillbaka inne i en stark tillväxtfas. Inte minst med tanke på det förändrade köpmönstret vi sett under pandemin. Även Knapp-koncernen har utvecklats positivt och stärkt sin position som en ledande teknologipartner för avancerad automation”, skriver Knapp AB i ett pressmeddelande.

Knapp uppger att man nu ska stärka sin närvaro och utöka sin verksamhet i de nordiska länderna. Strategin innebär bland annat att man ska etablera ett nytt nordiskt huvudkontor i Malmö och koncentrera sin tillverkning till koncernens gemensamma produktionsanläggningar. Genom att fokusera verksamheten i Norden ska man kunna möta marknaden framtida behov av förbättrade logistiklösningar och samtidigt kunna erbjuda bättre service och underhållsverksamhet för befintliga kunder.

Beslutet att koncentrera tillverkningen till gemensamma anläggningar innebär att Knapp upphör med sin svenska tillverkning i skånska Åstorp, där ett 60-tal medarbetare varslas om uppsägning. De administrativa delarna i Åstorp kommer att flyttas till det nya kontoret i Malmö.

Mikael Holmqvist, VD Knapp AB. (Bild Knapp AB)

I samband med det nya kontoret i Malmö – med strategisk närhet till Köpenhamn och Kastrups flygplats – kommer man dessutom att utöka personalstyrkan där med kompetenta medarbetare inom bland annat lösningsdesign, projektledning och andra kundnära roller.

”Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla vår ledande position och växa Knapps partnerskap med både befintliga och nya kunder”, säger Mikael Holmqvist, VD på Knapp AB.

Knapp AB, som är det nordiska dotterbolaget till koncernen Knapp AG, har ca. 110 anställda i Sverige. Koncernen har mer än 200 kunder i Norden och över 3.000 kunder globalt inom industri, livsmedel, hälsa, etc. Knapp AG, som har koncernhuvudkontor i Hart Bei Graz i Österrike, har drygt 6.000 anställda i mer än 50 länder.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx