Knapp ökar närvaron i Norden – etablerar nytt kontor i Malmö

PUBLICERAD: 24 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Knapp ökar sin närvaro i Norden och etablera nytt nordiskt kontor i Malmö. Bilden visar en del av den automationsanläggning för svenska Apoteket AB:s logistikcenter i Eskilstuna, som Knapp installerade våren 2021. (Bild Knapp AB)|Mikael Holmqvist, VD Knapp AB. (Bild Knapp AB)

Österrikiska automations- och intralogistikspecialisten Knapp AG ökar sin närvaro på den nordiska marknaden och etablerar ett nytt kontor i Malmö, samtidigt som man lägger ner tillverkningen i skånska Åstorp.

”Såväl den nordiska som den internationella marknaden för intralogistiska lösningar är sedan flera år tillbaka inne i en stark tillväxtfas. Inte minst med tanke på det förändrade köpmönstret vi sett under pandemin. Även Knapp-koncernen har utvecklats positivt och stärkt sin position som en ledande teknologipartner för avancerad automation”, skriver Knapp AB i ett pressmeddelande.

Knapp uppger att man nu ska stärka sin närvaro och utöka sin verksamhet i de nordiska länderna. Strategin innebär bland annat att man ska etablera ett nytt nordiskt huvudkontor i Malmö och koncentrera sin tillverkning till koncernens gemensamma produktionsanläggningar. Genom att fokusera verksamheten i Norden ska man kunna möta marknaden framtida behov av förbättrade logistiklösningar och samtidigt kunna erbjuda bättre service och underhållsverksamhet för befintliga kunder.

Beslutet att koncentrera tillverkningen till gemensamma anläggningar innebär att Knapp upphör med sin svenska tillverkning i skånska Åstorp, där ett 60-tal medarbetare varslas om uppsägning. De administrativa delarna i Åstorp kommer att flyttas till det nya kontoret i Malmö.

Mikael Holmqvist, VD Knapp AB. (Bild Knapp AB)

I samband med det nya kontoret i Malmö – med strategisk närhet till Köpenhamn och Kastrups flygplats – kommer man dessutom att utöka personalstyrkan där med kompetenta medarbetare inom bland annat lösningsdesign, projektledning och andra kundnära roller.

”Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla vår ledande position och växa Knapps partnerskap med både befintliga och nya kunder”, säger Mikael Holmqvist, VD på Knapp AB.

Knapp AB, som är det nordiska dotterbolaget till koncernen Knapp AG, har ca. 110 anställda i Sverige. Koncernen har mer än 200 kunder i Norden och över 3.000 kunder globalt inom industri, livsmedel, hälsa, etc. Knapp AG, som har koncernhuvudkontor i Hart Bei Graz i Österrike, har drygt 6.000 anställda i mer än 50 länder.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx