Karl-Henrik Sundström lämnar VD-posten i Stora Enso nästa år

PUBLICERAD: 27 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Karl-Henrik Sundström lämnar sin befattning som VD för storkoncernen Stora Enso under första kvartalet år 2020. (Bild Stora Enso)|”Under Karl-Henriks tid som VD har Stora Enso blivit en global ledare inom hållbarhet”, säger styrelseordföranden Jorma Eloranta. (Bild Stora Enso)

Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström har informerat Stora Ensos styrelse att han lämnar sin befattning nästa år. Styrelsen har påbörjat arbetet med att utse en ersättare.

Karl-Henrik Sundström kommer att behålla sin nuvarande position tills vidare och avser att lämna Stora Enso under det första kvartalet 2020. Exakt datum kommer att meddelas så snart en efterträdare har utsetts.

”Jag har trivts oerhört bra på Stora Enso, vi befinner oss på en spännande resa. Hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för företag och samhällen runt om i världen och på Stora Enso ser vi fram emot våra kommande tusen år. Jag är stolt över våra duktiga team inom Stora Enso och tacksam för samarbetet med våra hängivna kunder, där vi tillsammans utvecklar förnybara, återvinningsbara och fossilfria lösningar. I samband med att jag fyller 60 år nästa år, är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till en efterträdare, som kan fortsätta leda den här utvecklingen”, säger Karl-Henrik Sundström.

”Under Karl-Henriks VD-tid har Stora Enso blivit en global ledare inom hållbarhet”, säger Jorma Eloranta. (Bild Stora Enso)

Karl-Henrik Sundström började på Stora Enso som CFO år 2012 och tog över som divisionschef för divisionen Paper och Wood Products 2013.

”Under Karl-Henrik Sundströms ledning har Stora Enso påskyndat sin transformation till ett företag inom bioekonomin. Han har med sin starka vision haft en oerhört stor betydelse för att utveckla Stora Enso till ett företag för förnybara material ,som framgångsrikt strävar mot hållbar lönsam tillväxt. Under Karl-Henriks tid som VD har Stora Enso blivit en global ledare inom hållbarhet. Företagets ledande innovationsarbete visar att hållbara lösningar kan ersätta fossilbaserade material och bidra till att bekämpa global uppvärmning”, säger Jorma Eloranta, Stora Ensos styrelseordförande, i en kommentar.

Läs vidare

Efter 62 år: Nu säljer Tetra Pak och lämnar Ryssland för gott

Tetra Pak meddelar att man avslutar en 62-årig närvaro i Ryssland och lämnar landet för gott! Verksamheterna säljs till lokala aktörer.
tetra-russia-utvald

Svenska Eson Pac har köpts upp av österrikiska Mayr-Melnhof

Svenska förpackningskonverteraren Eson Pac har förvärvats av österrikiska kartong- och papperskoncernen Mayr-Melnhof Group.
MM-Peter-utvald

Marie Samuelsson ny VD för förpackningsbolaget Ecolean

Marie Samuelsson har utsetts till ny VD för Ecolean. Hon efterträder Peter L Nilsson, som går i pension i juni 2022, efter mer än 15 år i företaget.
marie-ecolean-utvald

BillerudKorsnäs byter namn till Billerud efter köpet av Verso!

BillerudKorsnäs har slutfört köpet av USA-företaget Verso – och meddelar att man nu ska byta bolagsnamn till det enklare ”Billerud”!
billerud-christoph-04-utvald

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium