Kända branschnamn ger tyngd åt förpackningsmässan Empack

PUBLICERAD: 14 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Maria Svantemark är en av de nya representanterna i Empacks Advisory Board. (Bild Findus)|Några andra ”tunga” namn i Empacks Advisory Board är (fr.v.) Allan Dickner, IKEA, Jon Haag, RISE, Barbro Bergren, DS Smith och Mikael Gällstedt, Stora Enso.

Inför årets förpackningsmässa Empack har mässarangören Easyfairs valt att stärka upp sitt Advisory Board med flera tunga namn inom förpackning, hållbarhet och forskning.

En av de nya representanterna i Empacks Advisory Board är Maria Svantemark, tidigare hållbarhetschef på Findus Norden. Idag driver hon eget konsultbolag inom hållbarhet med fokus på strategi- och affärsutveckling. Maria har lång erfarenhet inom hållbarhet och har bedrivit Findus hållbarhetsarbete både strategiskt och operationellt i fyra år.

”Jag är övertygad om att det snabbaste, effektivaste och roligaste sättet att integrera hållbarhet i alla delar av samhället är att samarbeta över branschgränser. Därför är det viktigt för mig att bidra till Empacks Advisory Board för att skapa en så stark mötesplats som möjligt och samtidigt lära mig mer av de andra medlemmarna”, säger Maria Svantemark.

”Att lyssna på branschen och hänga med i den snabba utvecklingen är A och O. Och att tydliggöra vårt Advisory Board ytterligare, känns som ett steg i rätt riktning”, säger Emelie Törn, projektledare Empack.

Övriga representanter, som är med i Empacks Advisory Board, är:
* Allan Dickner, IKEA
* Jon Haag, RISE
* Barbro Berggren, DS Smith
* Per-Stefan Gersbo, Paccedo AB
* Mikael Gällstedt, Stora Enso
* Ingrid Lidbäck, ÅR Packaging

Årets Empack arrangeras 30 september till 1 oktober på Kistamässan i Stockholm.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax