Kanadensiska CCL köper tyska Treofans amerikanska bolag

PUBLICERAD: 18 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

I Zacapu i Mexico har Treofan en stor tillverkningsanläggning, som nu kommer att övertas av CCL Industries.|”Vi satsar i våra europeiska produktionsanläggningar”, säger Walter Bickel, VD Treofan.

Tyska BOPP-filmspecialisten Treofan meddelar att man säljer sin Treofan Americas-verksamhet till kanadensiska etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries.
Affären förväntas vara genomförd under årets andra kvartal, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

Enligt ett pressmeddelande från Treofan Holdings GmbH kommer CCL att betala cirka 251 miljoner US-dollar (drygt två miljarder kronor) för Treofans amerikanska verksamhet, inklusive en helt ny produktionslinje, som är under byggnad. Säljare är Treofans italienska huvudägare, investeringsbolaget M&C

Förutom distributions- och försäljningsverksamheter i Nord-, Central- och Sydamerika omfattar Treofan Americas även en stor produktionsanläggning i mexikanska Zacapu med 300 anställda och en årskapacitet på 60.000 ton.

“Vinsten från den här försäljningen kommer vi att använda för att minska våra skulder och satsa i våra europeiska produktionsanläggningar. Vi kommer att komplettera vår produktportfölj med specialfilmer och också stärka vår forskning inom detta område”, säger Treofans VD Walter Bickel i en kommentar till affären.

CCL Industries, som betraktas som världens största etikettproducent, har meddelat att man tänker fortsätta Treofans amerikanska verksamheter under det existerande varumärket Innovia.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432