Kampanjar och lanserar fettavvisande papper

PUBLICERAD: 30 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Kampanjen ”from plastic to purpose” och nya fettavvisande förpackningspapper lanseras av Ahlstrom-Munksjö.

Ahlstrom Munksjö initierar en kampanj för att ytterligare satsa på att ta täten som ett globalt och hållbart företag, och passar samtidigt på att lyfta fram sina förpackningspapper i serien Cellusnack.

Kampanjen ”from plastic to purpose” (från plast till syfte) handlar om att öka medvetenheten kring fiberbaserade lösningar runt om i världen som ett hållbart förpackningsalternativ.

Krav ställs från konsumenter

Enligt Robyn Buss, Ahlstrom-Munksjös affärsområdeschef för Food packaging & technical Solutions, kräver konsumenter och varumärkesägare i dag mer hållbara lösningar som minskar påverkan på miljön, och går att återvinna och kompostera.

– Genom att marknadsföra berättelsen om ”from plastic to purpose” uppmuntrar vi livsmedels- och industri- och förpackningsproducenter globalt att överväga fiber- och pappersbaserade lösningar när de utvecklar produkter för sina kunder.

Fett- och oljeavvisande papper

Ahlstrom Munksjö lyfter i samband med kampanjsatsningen fram sin senaste produkt Cellusnack som ett exempel på en biobaserad lösning. Det är tryckbara, fett- och oljeavvisande omslags- och förpackningspapper speciellt anpassade för snacks och snabbmat. Enligt företaget erbjuder Cellusnack även värmeförsegling och andra barriärbeläggningar.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x