Jonas Siljeskär utsedd till ny VD för EPS-koncernen BEWiSynbra

PUBLICERAD: 12 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Jonas Siljeskär är ny VD i EPS-koncernen BEWiSynbra Group- (Bild BEWiSynbra)

Jonas Siljeskär är sedan årsskiftet utsedd till ny verkställande direktör för cellplastproducenten BEWiSynbra Group. Han efterträder Rik Dobbelaere, som varit VD sedan maj 2018, då BEWi förvärvade nederländska EPS-specialisten Synbra.

Jonas Siljeskär har varit vice verkställande direktör för BEWiSynbra sedan 17 juni 2019, med fullt ansvar för alla operativa aspekter av företaget, och innan dess var han COO och VD för verksamhetsområdet BEWiSynbra RAW.

”Jag är mycket glad över att Jonas har accepterat befattningen som VD för BEWiSynbra Group. Jonas har varit i vårt företag sedan 2010 och har en stark kommersiell meritlista och stor kunskap om EPS-industrin”, säger Gunnar Syvertsen, styrelseordförande i BEWiSynbra.

”Jag är hedrad över att få möjlighet att leda BEWiSynbra och dess 1.300 kompetenta medarbetare. Vårt företag har förvandlats till en av de största vertikalt integrerade EPS-producenterna i Europa och vi är i framkant i vår bransch när det gäller hållbarhet”, säger Jonas Siljeskär i en kommentar.

Avgående VD:n Rik Dobbelaere kommer att fortsätta som rådgivare inom koncernen och föreslås också att ingå som ny medlem i koncernstyrelsen.

”Jag vill uttrycka min tacksamhet till Rik, för hans värdefulla bidrag till företaget hittills och för att han fortsätter som rådgivare för att säkerställa kontinuitet i vår organisation framöver”, säger Gunnar Syvertsen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x