Jonas Siljeskär utsedd till ny VD för EPS-koncernen BEWiSynbra

PUBLICERAD: 12 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Jonas Siljeskär är ny VD i EPS-koncernen BEWiSynbra Group- (Bild BEWiSynbra)

Jonas Siljeskär är sedan årsskiftet utsedd till ny verkställande direktör för cellplastproducenten BEWiSynbra Group. Han efterträder Rik Dobbelaere, som varit VD sedan maj 2018, då BEWi förvärvade nederländska EPS-specialisten Synbra.

Jonas Siljeskär har varit vice verkställande direktör för BEWiSynbra sedan 17 juni 2019, med fullt ansvar för alla operativa aspekter av företaget, och innan dess var han COO och VD för verksamhetsområdet BEWiSynbra RAW.

”Jag är mycket glad över att Jonas har accepterat befattningen som VD för BEWiSynbra Group. Jonas har varit i vårt företag sedan 2010 och har en stark kommersiell meritlista och stor kunskap om EPS-industrin”, säger Gunnar Syvertsen, styrelseordförande i BEWiSynbra.

”Jag är hedrad över att få möjlighet att leda BEWiSynbra och dess 1.300 kompetenta medarbetare. Vårt företag har förvandlats till en av de största vertikalt integrerade EPS-producenterna i Europa och vi är i framkant i vår bransch när det gäller hållbarhet”, säger Jonas Siljeskär i en kommentar.

Avgående VD:n Rik Dobbelaere kommer att fortsätta som rådgivare inom koncernen och föreslås också att ingå som ny medlem i koncernstyrelsen.

”Jag vill uttrycka min tacksamhet till Rik, för hans värdefulla bidrag till företaget hittills och för att han fortsätter som rådgivare för att säkerställa kontinuitet i vår organisation framöver”, säger Gunnar Syvertsen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning