Nu kliver jättarna av drupa 2021 - HP gör Heidelberg sällskap

PUBLICERAD: 14 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Vid drupa 2016 var hela den stora utställarhallen nr 17 reserverad för HP, som blev mässans största utställare. Men nu hoppar HP av drupa 2021 och risken är stor att hallen kommer att gapa tom… (Bild drupa)

Allt fler av de stora och ledande företagen kliver nu av stormässan drupa i Düsseldorf, som på grund av pandemin flyttats till april 2021. Senaste i raden är mässans största utställare HP. Sedan tidigare har tryckpressgiganten Heidelberg också meddelat att man inte tänker ställa ut på drupa 2021.

Det är engelska tidskriften Printweek och tyska print.de, som i sin tur refereras av Sign&Print, som meddelar att HP kommer att hoppa av drupa. Det är det hårdaste slaget hittills, mot den mässa som först var planerad till juni i år, men som på grund av Corona-pandemin flyttats till 20 -28 april 2021.

Under många år var Heidelberg den största utställaren på drupa. På förra mässan, år 2016, gick dock HP om och blev största utställare. Och nu verkar det stå klart att varken Heidelberg eller HP kommer till drupa i april nästa år!

Förutom HP har även de stora digitalpresstillverkarna Ricoh, Canon, Xerox och Konica Minolta bestämt sig för att inte vara med. Ett hårt slag för mässan så klart.
Och andra stora företag, som också meddelat att de inte kommer till drupa 2021, är Bobst, Komori, Kodak, Fujifilm och Manroland.

Mässan kommer förmodligen att genomföras ändå. Kostnaden för att ställa in skulle bli alltför hög. Då måste mässan betala tillbaka bokningsavgifterna. Om mässan genomförs, så kan avgifterna behållas och utställarna är välkomna att använda sina reserverade ytor – eller lämna dem tomma. Mot det ska naturligtvis vägas den skada som varumärket lider, när besökarna kommer till en mässa, där en stor del av de tyngsta varumärkena inte finns på plats.

Förmodligen får vi vänta till år 2024 innan vi nästa gång får uppleva en komplett drupa-mässa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x