Jan Svensson föreslås till ny ordförande i BillerudKorsnäs

PUBLICERAD: 12 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Jan Svensson föreslås bli ny styrelseordförande i BillerudKorsnäs. (Pressbild)|Jan Åström har avböjt omval som ordförande och föreslås istället bli ordinarie styrelseledamot. (Bild BillerudKorsnäs)

Valberedningen i BillerudKorsnäs har beslutat att föreslå att Jan Svensson ska väljas till ny styrelseordförande i bolaget vid årsstämman den 5 maj 2021. Jan Svensson kommer då att efterträda Jan Åström, som meddelat att han inte är tillgänglig för omval som styrelseordförande, men däremot som ordinarie ledamot i styrelsen.

”Valberedningen är mycket nöjd med att kunna föreslå Jan Svensson som ny styrelseordförande. Vi är övertygade om att Jan Svensson, med sin breda industriella erfarenhet och sin starka kompetens inom strategi och ledarskap, kommer att bidra med ett ordförandeskap som är rätt för bolaget”, säger valberedningens ordförande Michael M.F. Kaufmann.

Jan Svensson är styrelseledamot i BillerudKorsnäs sedan 2020 och har tidigare varit VD för det svenska investmentbolaget Latour (2003-2019). Jan Svensson är för närvarande också styrelseordförande för Fagerhult och Tomra Systems samt styrelseledamot i Assa Abloy, Loomis, Nobia, Climeon, Stena Metall och Herenco.

Jan Åström har avböjt omval som ordförande. (Bild BillerudKorsnäs)

Valberedningen föreslår också att avgående ordföranden Jan Åström väljs till ordinarie styrelseledamot vid årsstämman i maj.

”Valberedningen vill lyfta fram de viktiga bidrag som Jan Åström har stått för under sin tid som styrelseordförande för bolaget, däribland rekryteringen av en ny verkställande direktör”, säger Michael M.F. Kaufmann.

BillerudKorsnäs valberedning består av Michael M.F. Kaufmann (Frapag Beteiligungsholding AG), Tomas Flodén (AMF Försäkring & Fonder), Lennart Francke (Swedbank Robur fonder) och Thomas Wuolikainen (Fjärde AP-fonden).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax