Italiensk grafisk skola åker till Värmland för utbildning

PUBLICERAD: 13 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Två av de italienska eleverna viker ihop sina egendesignade tablettaskar.
|Intresserade elever studerar tryckresultatet i Brobygrafiskas flexopress.

Skolan Associazione Padre Monti från Saronno i Italien har i tre dagar utbildats i förpackningsproduktion på Brobygrafiska. Eftersom det inte finns någon annan möjlighet till denna utbildning i Europa så kommer de till Värmland och Sunne och utbildar sig!

”Vi ser att Brobygrafiska har en stor internationell målgrupp eftersom vi kan erbjuda en unik möjlighet till anpassade utbildningar, både utifrån skolans resurser men även med hjälp av de företag som finns i Sunne.”, säger Per Branzén, verksamhetsledare Brobygrafiska.

Padre Monti är en grafisk skola, som nu tar första steget mot att arbeta med förpackning, både lärare och elever har därför fått utbildning i Brobygrafiskas mantra; ifrån idé till färdig produkt genom förpackningsproduktion och flexografi.

”This is the start for us to work with the packaging industry. We are very pleased with the education here at Brobygrafiska”, säger  David Serenelli, lärare vid Associazione Padre Monti.

Under utbildningen har eleverna och lärarna fått skapa var sina egna tablettaskar genom att designa en ask, trycka den i Brobygrafiskas flexotryckpress samt skurit ut förpackningen på ett Kongsberg skärbord och slutligen vikt ihop den till en färdig produkt. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx