Italiensk grafisk skola åker till Värmland för utbildning

PUBLICERAD: 13 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Två av de italienska eleverna viker ihop sina egendesignade tablettaskar.
|Intresserade elever studerar tryckresultatet i Brobygrafiskas flexopress.

Skolan Associazione Padre Monti från Saronno i Italien har i tre dagar utbildats i förpackningsproduktion på Brobygrafiska. Eftersom det inte finns någon annan möjlighet till denna utbildning i Europa så kommer de till Värmland och Sunne och utbildar sig!

”Vi ser att Brobygrafiska har en stor internationell målgrupp eftersom vi kan erbjuda en unik möjlighet till anpassade utbildningar, både utifrån skolans resurser men även med hjälp av de företag som finns i Sunne.”, säger Per Branzén, verksamhetsledare Brobygrafiska.

Padre Monti är en grafisk skola, som nu tar första steget mot att arbeta med förpackning, både lärare och elever har därför fått utbildning i Brobygrafiskas mantra; ifrån idé till färdig produkt genom förpackningsproduktion och flexografi.

”This is the start for us to work with the packaging industry. We are very pleased with the education here at Brobygrafiska”, säger  David Serenelli, lärare vid Associazione Padre Monti.

Under utbildningen har eleverna och lärarna fått skapa var sina egna tablettaskar genom att designa en ask, trycka den i Brobygrafiskas flexotryckpress samt skurit ut förpackningen på ett Kongsberg skärbord och slutligen vikt ihop den till en färdig produkt. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx