InterSystem levererar fyra pallastare till Pågens bageri

PUBLICERAD: 15 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på pallastare från InterSystem. Just den här kombinationen av pallastare levererades till den norska syltproducenten Lerum AS. (Bild InterSystem)

Ängelholmsbaserade palletteringsspecialisten InterSystem uppger att man ska leverera fyra nya pallastare till Pågens bageri i Göteborg. Leveransen består även av ett gemensamt bansystem för pall, där tre olika palltyper hanteras.

InterSystem skriver att beställningen, som är ett led i Pågens kvalitetsarbete, omfattar en kompakt uppställning, som kan hantera flera olika typer av lådformat. Alla pallar kontrolleras automatiskt innan de används och skickas ut ur systemet om de inte blir godkända.

I Göteborg har Pågen sedan tidigare en pallastare från InterSystem. Denna maskin levererades år 2017 och är en fristående enhet med egna transportörer och pallmagasin.

Den nu beställda anläggningen hos Pågen i Göteborg kommer installeras under våren 2022 och ska vara klar för full drift i mitten av maj.

InterSystem grundades 1989 och har sedan starten haft fokus på att förse marknaden med driftsäkra och yteffektiva pallastare. Företaget levererar 2/3 av sina maskiner för export, främst inom Europa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy