Innovativt förpackningskoncept: färdiga ”ubåtar” på flaska!

PUBLICERAD: 19 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska U-Boot Getränke har hittills lanserat sina ”ubåtar” med fyra olika smakblandningar.|Ett minst sagt annorlunda förpackningskoncept: en mindre PET-flaska inuti en större och med gemensam förslutning. Skruva av korken och ubåten sjunker till botten – och drinken är färdigblandad..!

En “ubåt” i drinksammanhang innebär som bekant att man sänker ner ett mindre glas, typ snapsglas, fyllt med starksprit i ett större glas med exempelvis öl, juice, etc.!
Och nu kan man köpa ”ubåtar” på flaska! Det är tyska förpackningsföretaget Greiner Packaging, som för företaget U-Boot Getränkes räkning utvecklat en förpackning med en liten flaska inuti en större..!

När man skruvar av förslutningen öppnas båda flaskorna samtidigt, den mindre flaskan – ubåten – sjunker till botten och dess innehåll blandas med innehållet i den större, yttre flaskan. Voilá! Ubåten är färdig att drickas!

Det minst sagt innovativa konceptet har funnits på marknaden i Tyskland sedan slutet av förra året och har blivit mycket populärt.

Konceptet består av två injektionsformblåsta PET-flaskor, där den inre, mindre flaskan kan föras ner i den yttre tack vare den yttre flaskans större halsöppning. Den inre flaskan fylls med starksprit, typ likör, vodka, etc. och den yttre flaskan med någon typ av läskedryck eller juice.
Den lilla flaskan har en ”snap-on”-hals och förbinds med ett speciellt förslutningssystem med den yttre flaskans skruvkorksförslutning. När skruvkorken lossas öppnas på så sätt båda flaskorna samtidigt.

Det tyska företaget U-Boot Getränke har hittills lanserat fyra olika ”ubåtar”: ”Blue” med ”glaciärlikör” och citronläsk, ”Green” med örtliköre och energidryck, ”Yellow” med vodka och apelsinläsk och ”Orange” med vodka och energidryck.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x