Innovativt förpackningskoncept: färdiga ”ubåtar” på flaska!

PUBLICERAD: 19 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska U-Boot Getränke har hittills lanserat sina ”ubåtar” med fyra olika smakblandningar.|Ett minst sagt annorlunda förpackningskoncept: en mindre PET-flaska inuti en större och med gemensam förslutning. Skruva av korken och ubåten sjunker till botten – och drinken är färdigblandad..!

En “ubåt” i drinksammanhang innebär som bekant att man sänker ner ett mindre glas, typ snapsglas, fyllt med starksprit i ett större glas med exempelvis öl, juice, etc.!
Och nu kan man köpa ”ubåtar” på flaska! Det är tyska förpackningsföretaget Greiner Packaging, som för företaget U-Boot Getränkes räkning utvecklat en förpackning med en liten flaska inuti en större..!

När man skruvar av förslutningen öppnas båda flaskorna samtidigt, den mindre flaskan – ubåten – sjunker till botten och dess innehåll blandas med innehållet i den större, yttre flaskan. Voilá! Ubåten är färdig att drickas!

Det minst sagt innovativa konceptet har funnits på marknaden i Tyskland sedan slutet av förra året och har blivit mycket populärt.

Konceptet består av två injektionsformblåsta PET-flaskor, där den inre, mindre flaskan kan föras ner i den yttre tack vare den yttre flaskans större halsöppning. Den inre flaskan fylls med starksprit, typ likör, vodka, etc. och den yttre flaskan med någon typ av läskedryck eller juice.
Den lilla flaskan har en ”snap-on”-hals och förbinds med ett speciellt förslutningssystem med den yttre flaskans skruvkorksförslutning. När skruvkorken lossas öppnas på så sätt båda flaskorna samtidigt.

Det tyska företaget U-Boot Getränke har hittills lanserat fyra olika ”ubåtar”: ”Blue” med ”glaciärlikör” och citronläsk, ”Green” med örtliköre och energidryck, ”Yellow” med vodka och apelsinläsk och ”Orange” med vodka och energidryck.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx