Innovativ teförpackning som har en inbyggd timer!

PUBLICERAD: 27 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Boxen till tevarumärket Quinteassential är stilfull och skiljer sig markant från andra teförpackningar på butikshyllan.|Med hjälp av en QR-kod på baksidan kan konsumenten spela upp ett specialanpassat musikstycke

Brittiska företaget Pollard Boxes har lanserat en ny typ av förpackning för en serie teer under varumärket Quinteassential.
Den rena, kubformade förpackningen kombinerar traditionella och moderna element och får teförpackningen att stå ut på butikshyllan. För att kommunicera varumärkets slogan ”The Art of Tea” har varje teblandning illustrerats med konstverk av konstnären Alberto Seveso.

Dessutom är förpackningen på baksidan försedd med en tvådimensionell QR-kod, med vilken teälskaren kan spela upp et stycke specialanpassad musik. Musiken har två syften: dels ska den förhoppningsvis få tedrickaren i den rätta stämningen – men mer än så, musiken fungerar också som en timer. När musikstycket har spelat färdigt, har också teet dragit färdigt!

Teboxen har också en storlek som skiljer den från andra teförpackningar, vilket ytterligare höjer uppmärksamhetsnivån i butikshyllan. Boxen är tillverkad i kartong som har en 1200 micron tjock specialbeläggning på ytan. Trycket är i fyra färger och kompletterat med matt laminering och goldfoliering.

Pollard Boxes innovativa teförpackning är utsedd till en av finalisterna i tävlingen Luxury Packaging Awards, vars pristagare presenteras i september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx