Innovativ teförpackning som har en inbyggd timer!

PUBLICERAD: 27 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Boxen till tevarumärket Quinteassential är stilfull och skiljer sig markant från andra teförpackningar på butikshyllan.|Med hjälp av en QR-kod på baksidan kan konsumenten spela upp ett specialanpassat musikstycke

Brittiska företaget Pollard Boxes har lanserat en ny typ av förpackning för en serie teer under varumärket Quinteassential.
Den rena, kubformade förpackningen kombinerar traditionella och moderna element och får teförpackningen att stå ut på butikshyllan. För att kommunicera varumärkets slogan ”The Art of Tea” har varje teblandning illustrerats med konstverk av konstnären Alberto Seveso.

Dessutom är förpackningen på baksidan försedd med en tvådimensionell QR-kod, med vilken teälskaren kan spela upp et stycke specialanpassad musik. Musiken har två syften: dels ska den förhoppningsvis få tedrickaren i den rätta stämningen – men mer än så, musiken fungerar också som en timer. När musikstycket har spelat färdigt, har också teet dragit färdigt!

Teboxen har också en storlek som skiljer den från andra teförpackningar, vilket ytterligare höjer uppmärksamhetsnivån i butikshyllan. Boxen är tillverkad i kartong som har en 1200 micron tjock specialbeläggning på ytan. Trycket är i fyra färger och kompletterat med matt laminering och goldfoliering.

Pollard Boxes innovativa teförpackning är utsedd till en av finalisterna i tävlingen Luxury Packaging Awards, vars pristagare presenteras i september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x