Innovativ hudvårdsförpackning vann första PIDA-deltävlingen

PUBLICERAD: 21 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den innovativa kartongförpackningen ”The Golden Bee Skincare” vann guldutmärkelsen i PIDA:s första deltävling. (Bild PIDA)

I den första deltävlingen i BillerudKorsnäs förpackningstävling PIDA gick den högsta utmärkelsen till en okonventionell och innovativ hudvårdsförpackning, utformad av en kvartett designstudenter från Clemson University i South Carolina, USA.

I deltävlingen deltog designstudenter från Storbritannien och – för första gången – USA och presentationen av vinnarna genomfördes som ett digitalt event.

Det vinnande konceptet – ”The Golden Bee Skincare” – vann inte bara den högsta utmärkelsen ”PIDA Gold Award” utan utnämndes också till vinnare av ”Highest level of Innovation Award”.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att det vinnande förpackningskonceptet perfekt lever upp till årets brief ”Awaken the Senses” och levererar en förpackning, som talar till våra sinnen.

”Golden Bee Skincare-förpackningen är innovativ, härligt uppfinningsrik och originell, samtidigt som den uppnår höga betyg för hållbarhet och utmärkt användarvänlighet och funktionalitet”, löd en del av juryns motivering.

”Vi har lagt ner mycket ansträngningar och vi är mycket glada för priserna”, säger Meliza Pascual, som tillsammans med Jennifer Huynh, Joshua Roberts och Samantha Johnson bildade det vinnande designteamet.

Förutom de två utmärkelserna till ”The Golden Bee Skincare” delades det också ut priser för högsta användarvänlighet och för högsta hållbarhet.

The Highest Level of User Friendliness Award” tilldelades förpackningen ”The Agrumes Florilége”, designad av Julia Nathanson, Sophia Thai och Justin Davidovicz från Rutgers University i New Jersey, USA. Och ”The Highest Level of Sustainability Award” gick till Chi Chung Chan från Ravensbourne University i London för förpackningen ”Iwasaki Matcha”.

Deltävlingen med designstudenter från Storbritannien och USA följs av ytterligare tre deltävlingar i respektive Sverige, Frankrike och Tyskland. Deltävlingarnas respektive Gold Award-vinnare går sedan vidare till en Grande Finale på mässan Luxe Pack Monaco i september, då en slutlig internationell vinnare kommer att koras.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x