Inför Empack: Två starka företag blir ett - PacsOn Mälardalen

PUBLICERAD: 11 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

|Jenny Leonardson

Med sammanlagt mer än 80 år i branschen, går Å.G. Emballage AB och Stockholms Kartong & Kuvertspecialist AB samman till en enhet. Från och med den 1 september samlas bolagen under PacsOn Mälardalen, med 30 medarbetare och 140 miljoner kronor i omsättning.

– Vi har en lång historia av att jobba lokalt med våra duktiga medarbetare. Det fortsätter vi med, och samtidigt förstärker vi verksamheten och flyttar i november till nybyggda och moderna lokaler i Jordbro med 7000 m2 lageryta. Nu tar vi nästa steg och kan möta framtidens utmaningar, säger Jenny Leonardson, vd för PacsOn Mälardalen.

Bolagen är en del av Nyblomgruppen, som samtidigt byter namn till PacsOn. Koncernen består av 12 företag på 17 orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Alla företagen är väletablerade aktörer inom industri- och butiksemballage samt förbrukningsartiklar inom städ, kontor, skydd och servering, på sina respektive lokala marknader.

Med namnbytet till PacsOn, som gäller såväl koncernen som de lokala bolagen, visar vi vår gemensamma styrka som hittills varit okänd för delar av branschen. Det skapar en stor potential, säger Lovisa Hamrin, PacsOns ägare och styrelseordförande.

PacsOn omsätter genom sina företag idag cirka 1,1 miljarder kronor och har 250 anställda.

– Vår styrka är att vara lokala med närhet till kunden. Det ska vi inte ändra på. Med namnbytet till PacsOn adderas ytterligare ett värde. Koncernens nationella styrka blir tydligare för kunderna, då man kopplar ihop de lokala bolagen med varandra. Vi blir en tydligare spelare för kunder som kräver ett nationellt åtagande.

PacsOn blir också en pusselbit i ett större europeiskt sammanhang. Som delägare i INPACS, med verksamhet i 40 länder och en omsättning på 30 miljarder, finns det även där potential.

– Tillsammans med INPACS kan vi hitta gränsöverskridande affärer, exempelvis när det gäller globala kedjor, säger Marcus Wahren, koncernansvarig på PacsOn.

För mer information, kontakta VD Jenny Leonardson på telefon 08 – 68 45 70 00.

Läs vidare

Nyckeln till hållbar lönsamhet sitter i detaljerna

Rakelstål är en liten, men central del av tryckprocessen och spelar en viktig roll i de ökande kraven på produktivitet och hållbarhet säger PrimeBlade.
Nano_Ix

Hållbarhetsprofilen är viktig för limtillverkaren EOC

Lim är en viktig produkt inom wellpapp- och kartonghantering. Det vet företaget EOC som är ledande limleverantör i Europa.
eoc-ria-utvald

Stansar från Eterna ökade Moltzaus produktivitet kraftigt

Den norska kartongkonverteraren Moltzau Packaging kan räknas in bland de modernaste produktionsenheterna i Skandinavien.
moltzau-plattform-utvald

Piab tappar inte greppet – tillväxten är stark

Att inte tappa greppet är en målsättning för Piab, som är specialiserade på grip-, lyft- och förflyttningsapplikationer, mm.
advertorial-piab-utvald

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx