Inför Empack: Tarapac satsar på digital handel

PUBLICERAD: 20 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari


Tarapac, som tidigare hade sitt kontor i ett industriområde i Staffanstorp har nu flyttat in i supermoderna kontor ett stenkast från Domkyrkan i Lund. Detta för att bättre kunna möta de nya kraven på affärer. 

– Vi är jättebra på handel med förpackningar men känner att vi inte har det lika bra förspänt när det gäller dagens moderna sätt att göra affärer, som allt oftare sker digitalt. Därför har vi lagt mycket tid och pengar på ett helt nytt koncept med hjälp av en byrå i Malmö, säger Peter Olsson, som är marknadskoordinator.

Resultatet är ett hypermodernt kontor på trehundra kvadratmeter där produkterna, det vill säga burkar och flaskor med mera, är om inte bannlysta, så åtminstone lyser med sin frånvaro när man tittar in. De kan tas fram så att kunderna kan klämma och känna, men annars bygger mycket på stora 55 tums TV-skärmar som man kan koppla upp sina datorer mot och få nödvändig information. Resultatet är så lyckat att Tarapac kommer att ställa upp i en tävling om landets snyggaste kontor i slutet av året.

– Vi får här också en närhet till Lunds universitet och deras förpackningsstudenter. Vi kommer att erbjuda dem praktikplatser och hoppas kunna få lite feedback och hjälp från universitetet när vi behöver det. I framtiden kommer vi inte att anställa någon som är över 25 år och inte har högskoleutbildning.

– De unga anställda ska hjälpa oss att bli kanon på digital handel.

– Dessutom ska vi försöka bli mer aktiva och vara ute och träffa folk i olika sammanhang, till exempel på events som Packbridge, där vi är medlem, arrangerar. Jag kan villigt erkänna att vi varit dåliga på det.

Tarapac är i dag 7 anställda och räknar med att bli minst 10 inom något år. Produkterna lagerhålls i nya lagerlokaler hos Olavia Logistik i Landskrona.

På Empack kommer Tarapac att visa nya spännande former och designs och även nya trycktekniker, inte minst inom IML där man nu kan erbjuda möjligheter med till exempel dofter, taktila upplevelser, digitala vattenmärken och Augmented Reality.

Tarapac finns i monter D:20.

Läs vidare

Nyckeln till hållbar lönsamhet sitter i detaljerna

Rakelstål är en liten, men central del av tryckprocessen och spelar en viktig roll i de ökande kraven på produktivitet och hållbarhet säger PrimeBlade.
Nano_Ix

Hållbarhetsprofilen är viktig för limtillverkaren EOC

Lim är en viktig produkt inom wellpapp- och kartonghantering. Det vet företaget EOC som är ledande limleverantör i Europa.
eoc-ria-utvald

Stansar från Eterna ökade Moltzaus produktivitet kraftigt

Den norska kartongkonverteraren Moltzau Packaging kan räknas in bland de modernaste produktionsenheterna i Skandinavien.
moltzau-plattform-utvald

Piab tappar inte greppet – tillväxten är stark

Att inte tappa greppet är en målsättning för Piab, som är specialiserade på grip-, lyft- och förflyttningsapplikationer, mm.
advertorial-piab-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x