Inför Empack: Lexit Group växer så det knakar

PUBLICERAD: 20 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Jostein Saeter ser ett Lexit som växer snabbt. Här ska produktionen byggas ut rejält.

Nybygge
Lexit Group växer så det knakar och bygger därför ut produktionen med ytterligare 3500 kvadrat. Detta ger oss en av branschens största och modernaste produktionslokaler.

Investeringar
I samband med vår utbyggnad investerar vi i maskinparken med de modernaste tryckpressar, efterbehandlingsutrustning samt programvaror för att fortsätta leda branschen mot kundernas krav om snabba leveranser. Givetvis anställer vi samtidigt fler tryckare.

Nyhet! LexTalk – full kontroll på sitt lager
Med vår senaste programvara LexTalk kan våra kunder få full kontroll på sitt lager. Via sin smartphone/dator kan man nu se lagersaldot ända från godsmottagningen till produktionslinjen på alla sina förbrukningsmaterial som exempelvis etiketter, påsar, tråg.

Anger man minimum antal på en artikel, kan programmet skapa en automatisk beställning – detta gör att kunden får full kontroll på sitt lager och minimerar risken för produktionsstopp!

Web-to-print
Med den här modulen får kunderna ännu bättre styrning och kontroll över sina egna etiketter. Ändringar av befintliga etiketter (ingredienser, näringsinnehåll m.m) kan nu utföras utan vår hjälp. Modulen Web-to-print håller ordning på nya och gamla versioner när det gäller lagring. Kunderna skapar nya etiketter i befintliga serier/utseenden samt redigera layout och tryck i egen produktion via Lexit Cloud ( vår egna molntjänst).

Automatisk uppdatering av ingredienslistor
Att hantera ingredienslistor manuellt är både tidskrävande och osäkert med tanke på felkällor. Med Recipe Explorer görs alla beräkningar automatiskt, vilket minskar risken för kostsamma fel. Det gör det också enkelt att experimentera med olika ingredienser och utveckla egna recept.

Läs vidare

Nyckeln till hållbar lönsamhet sitter i detaljerna

Rakelstål är en liten, men central del av tryckprocessen och spelar en viktig roll i de ökande kraven på produktivitet och hållbarhet säger PrimeBlade.
Nano_Ix

Hållbarhetsprofilen är viktig för limtillverkaren EOC

Lim är en viktig produkt inom wellpapp- och kartonghantering. Det vet företaget EOC som är ledande limleverantör i Europa.
eoc-ria-utvald

Stansar från Eterna ökade Moltzaus produktivitet kraftigt

Den norska kartongkonverteraren Moltzau Packaging kan räknas in bland de modernaste produktionsenheterna i Skandinavien.
moltzau-plattform-utvald

Piab tappar inte greppet – tillväxten är stark

Att inte tappa greppet är en målsättning för Piab, som är specialiserade på grip-, lyft- och förflyttningsapplikationer, mm.
advertorial-piab-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x