Imponerande uppställning på konferensen Scanpack Summit

PUBLICERAD: 26 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Framtidskonferensen Scanpack Summit 2022 bjuder på ett späckat program med framstående talare och experter. (Bild Scanpack. Bilden är från Scanpack 2018)
|Annette Lendal (Bild pressbild)|Armando Mariano (Bild pressbild)|Eef de Ferrante (Bild pressbild)|Anna-Lena Friberg (Bild pressbild)|Talare på Scanpack Summit 2022.

Svenska Mässan har släppt programmet till den strategiskt inriktade framtidskonferensen Scanpack Summit 2022 – en imponerande uppställning med framstående talare.

Svenska Mässan skriver att Scanpack Summit 2022 kommer att sammanföra ledande beslutsfattare inom såväl förpackningsbranschen som inom forskning och politik.

Konferensprogrammet på Scanpack Summit kommer att bestå av fem huvudspår med talare med bred erfarenhet och globala perspektiv samt av paneldiskussioner. Konferensen hålls på engelska och de fem huvudspåren är:
* Cirkulär ekonomi
* EU och politiken
* Konsumenter och disruption
* Förpackningarnas framtid
* Slutanvändare

Anna-Lena Friberg

Anna-Lena Friberg, som är affärsansvarig på Svenska Mässan och projektledare för Scanpack, understryker att samverkan inom branschen är avgörande.

”Scanpack Summit är ett utmärkt tillfälle att träffas, diskutera och inspireras. Vi är väldigt glada över att ha så framstående talare med oss. För att kunna åstadkomma förändring behöver vi lyssna på varandra men också samarbeta över områdesgränserna. I programmet hittar vi stor expertis och talare med djupgående kunskaper. Vi ser verkligen fram emot Scanpack Summit och vad det kan resultera i”, säger Anna-Lena Friberg.

Så här säger några av talarna inför Scanpack Summit 2022:

Annette Lendal

”Engångsförpackningar speglar för närvarande inte vad de kostar miljön eller vårt system i stort, men om man tittar på hur lagstiftningsvindarna blåser så kommer detta snart att förändras. Att göra affärer som vanligt kommer att bli dyrt. I stället för att bara sitta och vänta på nya regler och förordningar är det bättre att agera nu och förnya vår väg ur problemet. Jag hoppas att jag kan inspirera lyssnarna på Scanpack Summit att tänka om kring produkter, affärsmodeller och förpackningar och se de affärsmöjligheter som finns med upstream innovation”, säger keynote-talare Annette Lendal.

Armando Mariano

”Scanpack Summit spänner över ett brett spektrum av ämnen och områden som rör förpackningar, från cirkulär ekonomi till konsumenter och disruption och från framtidens förpackningar till smarta förpackningar. Min förväntning är att vi kan fortsätta stödja anpassning och gemensamma visioner inom förpackningsbranschen, varumärken och bland konsumenter. På så sätt kan vi tackla dagens största utmaningar och ta vara på morgondagens bästa möjligheter”, säger Armando Mariano, rapportör för Europeiska ekonomiska och sociala kommittén.

Eef de Ferrante

”Ny teknik är nyckeln till att skynda på förändringstakten. Inte lagar eller föreskrifter, utan teknik. Jag ser fram emot att interagera med publiken och att ställa frågor till besökarna. Jag vill verkligen förstå vad de vet. För man måste förstå hur stor effekt smarta förpackningar faktiskt har. Om man tror att en förpackning bara är ett hölje runt en produkt ska man nog jobba med något annat. Vi närmar oss ett läge i livet där förpackningen är smartare än innehållet”, säger Eef de Ferrante, VD för AIPIA (Active and Intelligent Packaging Industry Association).

Här hittar du hela konferensprogrammet för Scanpack Summit 2022!

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost