Ikoniska chokladpraliner firar 80 år med retroburk

PUBLICERAD: 18 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ikoniska chokladpralinvarumärket Cadbury Roses firar 80 år med en retroförpackning i bleckplåt.

Ikoniska brittiska chokladpralinmärket ”Cadbury Roses” fyller 80 år i år och det firas bland annat med en vintageförpackning i bleckplåt, tillverkad av Crown Aerosols & Promotional Packaging.

”Cadbury Roses” ägs av europeiska livsmedelsleverantören Mondelez, där bland annat svenska Gevalia och Marabou ingår. För att fira Cadburys 80-års milstolpe beslöt Mondelez att lyfta fram varumärkets långa närvaro på marknaden genom att skapa en vintageburk i plåt med en retrodesign, dominerad av rosor och den typiska blå ”Cadbury Roses”-färgen. Burken väntas bli ett samlarobjekt, såväl för äldre, nostaligiska konsumenter som för den yngre generationen, för vilka vintage- och retroprylar blir allt populärare.

”Vårt designteam gladdes åt att få arbeta tillsammans med Mondelez i detta viktiga projekt. Eftersom metall är ett material, som kan återvinnas gång på gång utan att egenskaperna förloras, blir förpackningen en viktig bidragsgivare till den cirkulär ekonomin”, säger Veronique Curulla, marknadschef för Crown Aerosols & Promotional Packaging Europe.

Retroburken med ”Cadbury Roses”-praliser kommer att säljas exklusivt av brittiska kedjan Tesco, med start nu i september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x