Ikoniska chokladpraliner firar 80 år med retroburk

PUBLICERAD: 18 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ikoniska chokladpralinvarumärket Cadbury Roses firar 80 år med en retroförpackning i bleckplåt.

Ikoniska brittiska chokladpralinmärket ”Cadbury Roses” fyller 80 år i år och det firas bland annat med en vintageförpackning i bleckplåt, tillverkad av Crown Aerosols & Promotional Packaging.

”Cadbury Roses” ägs av europeiska livsmedelsleverantören Mondelez, där bland annat svenska Gevalia och Marabou ingår. För att fira Cadburys 80-års milstolpe beslöt Mondelez att lyfta fram varumärkets långa närvaro på marknaden genom att skapa en vintageburk i plåt med en retrodesign, dominerad av rosor och den typiska blå ”Cadbury Roses”-färgen. Burken väntas bli ett samlarobjekt, såväl för äldre, nostaligiska konsumenter som för den yngre generationen, för vilka vintage- och retroprylar blir allt populärare.

”Vårt designteam gladdes åt att få arbeta tillsammans med Mondelez i detta viktiga projekt. Eftersom metall är ett material, som kan återvinnas gång på gång utan att egenskaperna förloras, blir förpackningen en viktig bidragsgivare till den cirkulär ekonomin”, säger Veronique Curulla, marknadschef för Crown Aerosols & Promotional Packaging Europe.

Retroburken med ”Cadbury Roses”-praliser kommer att säljas exklusivt av brittiska kedjan Tesco, med start nu i september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx