IKEA:s investmentbolag nu majoritetsägare i Eson Pac

PUBLICERAD: 31 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi har under en tid följt Eson Pacs positiva utveckling”|säger Henrik Jonsson

IKEA:s investmentsbolag Inter IKEA Investment AB har från och med i dag, den 1 september, tagit över majoritetsägandet i förpackningskoncernen Eson Pac Group.
Ägarförändringen har bland annat skett genom att Inter Ikea Investment övertagit den ägarandel och de aktier, som Strålfors och dess huvudägare Postnord haft i Eson Pac, sedan september 2011, då Eson Pac köpte upp Strålfors Identification Solutions

”Vi har under en tid följt Eson Pacs positiva utveckling. Som nya ägare ser vi nu fram emot att tillsammans med företaget fullfölja den befintliga strategin och få ut den potential vi som nya ägare ser i företaget”, säger Henrik Jonsson, VD på Inter IKEA Investments AB.

”Inom Eson Pac Group är vi alla; ledning, övriga ägare och medarbetare, mycket glada för våra nya delägare. Förutom en ny ägarstruktur, kan vi också efter första halvåret se en positiv utveckling i vår verksamhet som ytterligare stärker vår konkurrenskraft; en ökad omsättning, flera nya kunder och nya investeringar inom alla våra produktområden”, berättar Michael Bolin, CEO på Eson Pac Group.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx