IKEA:s investmentbolag nu majoritetsägare i Eson Pac

PUBLICERAD: 31 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi har under en tid följt Eson Pacs positiva utveckling”|säger Henrik Jonsson

IKEA:s investmentsbolag Inter IKEA Investment AB har från och med i dag, den 1 september, tagit över majoritetsägandet i förpackningskoncernen Eson Pac Group.
Ägarförändringen har bland annat skett genom att Inter Ikea Investment övertagit den ägarandel och de aktier, som Strålfors och dess huvudägare Postnord haft i Eson Pac, sedan september 2011, då Eson Pac köpte upp Strålfors Identification Solutions

”Vi har under en tid följt Eson Pacs positiva utveckling. Som nya ägare ser vi nu fram emot att tillsammans med företaget fullfölja den befintliga strategin och få ut den potential vi som nya ägare ser i företaget”, säger Henrik Jonsson, VD på Inter IKEA Investments AB.

”Inom Eson Pac Group är vi alla; ledning, övriga ägare och medarbetare, mycket glada för våra nya delägare. Förutom en ny ägarstruktur, kan vi också efter första halvåret se en positiv utveckling i vår verksamhet som ytterligare stärker vår konkurrenskraft; en ökad omsättning, flera nya kunder och nya investeringar inom alla våra produktområden”, berättar Michael Bolin, CEO på Eson Pac Group.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex