Iggesund ökar sin service i UK och Tyskland

PUBLICERAD: 4 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

“Resultatet av vår utökade service blir bättre tillgänglighet för alla brittiska kunder som vill ha Invercote”|säger Brendan O´Sullivan.

Iggesund Paperboard utökar sin service i Storbritannien och Tyskland genom förbättrad lagerhållning och distribution av sina kvalitetskartonger Invercote och Incada. Det skriver företaget i pressmeddelanden.
Den ökade servicen omfattar bland annat distributionsavtal med grossisten Elliot Baxter i Storbritannien och med grossistföretaget Antalis i såväl Tyskland som Storbritannien.
 

I Storbritannien innebär den ökade servicegraden också att Iggesund Paperboard upprättar ett distributionscentrum för arkning och lagring av kartongen Invercote. Servicen för denna kartong, som tillverkas vid bruket i Iggesund, har tidigare skötts från Sverige, medan man haft en väl utbyggd service för falskartongen Incada, som tillverkas vid Iggesunds Paperboards brittiska kartongbruk i Workington, Cumbria.

”Vi flyttar fram våra positioner i Storbritannien. Detta innebär att såväl direkta kunder som mellanhänder kan räkna med bättra tillgänglighet vad gäller kartongen Invercote i framtiden”, säger Brendan O´Sullivan, som är Iggesunds brittiske försäljningschef.

I Tyskland utvecklar och stärker Iggesund Paperboard sin distribution och anpassar sig därmed till den hur den europeiska marknaden för papper och kartong förändras. Detta innebär bland annat att väletablerade grossistföretaget Antalis kommer att lagerhålla och distribuera kartongen Invercote i Tyskland. Avtalet med Antalis påverkar inte Iggesund Paperboards sedan tidigare löpande distributionsavtal med grossister anslutna till pappersgrossistgruppen IGEPA.

”Vi är mycket nöjda med denna lösning. Den säkerställer att Invercote kommer att få hög tillgänglighet på den tyska marknaden och det ska förhoppningsvis leda till ytterligare tillväxt för vår försäljning här”, säger Frederique Rosenauer, som ansvarar för Iggesunds försäljning till grossister och handlare i Tyskland.

”Vi är glada att vi nu kan erbjuda Iggesunds topprodukt Invercote till våra kunder. Vi är speciellt hoppfulla, när det gäller Invercote-kartong för den snabbväxande marknaden för digitalt tryck”, kommenterar Patrick Mücke, som är ansvarig för Antalis kartongförsäljning i Tyskland.

Den förbättrade servicegraden i Storbritannien och Tyskland är ett led i Iggesund Paperboards pågående kampanj för bättre service på bolagets marknader runt om i världen. Man upprättar nu nya distributionsavtal med partners även i andra europeiska länder och nyligen tillkännagav man också att man utökar sin service i USA till att även omfatta landets västkust.

”Eftersom konkurrensen hårdnar blir det allt viktigare med en fungerande service, som stödjer våra produkter. Vi har arbetat ett antal år nu för att förbättra vår leveransservice till att inte enbart handla om kortare ledtider”, säger Christina Törnquist, logistikdirektör vid Iggesund Paperboard.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024