ICA samlade in 54 miljoner kr till Rosa Bandet-kampanjen

PUBLICERAD: 31 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Närmare 100 produkter och förpackningar har ingått i ICA:s rosa sortiment.

ICA Gruppen meddelar att man tillsammans med sina kunder har samlat in 54,4 miljoner kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
ICA är huvudpartner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och under oktober fick flera varor och förpackningar en rosa skepnad till förmån för cancerforskningen.

I år hade ICA ett rosa sortiment med närmare 100 olika produkter och förpackningar, där varje vara bidrog med mellan 50 öre och 10 kronor till Cancerfonden och svensk cancerforskning. ICA Banken bidrog med 100.000 kronor och bankens kunder kunde skänka pengar via en gåvoknapp.

Apotek Hjärtat har tillsammans med sina kunder samlat in 7,4 miljoner kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj under oktober. 

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432