I Crowns nya metallburk kan lockets placering varieras...

PUBLICERAD: 2 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

I Peelfit-burken kan förslutningslocket

Crown Food Europe, som ingår i USA-baserade metallförpackningskoncernen Crown Holdings, Inc. har lanserat en ny egenutvecklad metallburk, speciellt avsedd för torra livsmedelsprodukter.
Burken, som fått namnet Peelfit™, tillverkas i Storbritannien och finns i olika höjdstorlekar, där alla har diametern 99 millimeter.

Det speciella med burken är att den försluts med ett avdragbart folielock, som med hjälp av ”Direct Heat Sealing”-teknik (DHS) kan anbringas på olika höjd inne i burken. På så sätt skapas ett utrymme ovanför locket/produkten, där varumärkesägaren kan integrera exempelvis skedar, doseringsskopor eller reklamprodukter. Detta utrymme ovanför folielocket försluts sedan med ett enkelt ”flip-top”-lock, som kan användas för att återförsluta burken.

Normalt sker fyllning av liknande metallburkar ovanifrån, varefter ett förslutningslock svetsas eller pressa på toppen av burken. Med Peelfit-konceptet är det avdragbara folielocket redan på plats innan fyllningen, vilken  istället sker underifrån, varefter en tät och svåröppnad botten anbringas på burken. Metoden innebär att befintliga burkfyllningslinjer kan användas.

Crown Food Europe skriver i ett pressmeddelande att den nya burken har ett flertal fördelar. Den tunna metallfolien, som utgör förslutningen, gör att burken blir 16 procent lättare än burkar med konventionella, dragringsförsedda lock och DHS-tekniken minskar energiförbrukningen med 32 procent, jämfört med konventionella förslutningstekniker. Liksom alla andra metallburkar har Peelfit-burken en 100-procentig barriär mot syre, gas, ljus, fukt, etc. och bevarar innehållets lukt, smak och näringsvärde.

”Vi ser fram emot att innan årets slut presentera Peelfit ™ på marknaden tillsammans med ett stort internationellt livsmedelsföretag”, säger Olivier Aubry, affärsutvecklings- och marknadschef hos Crown Food Europe.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se