Hundratals VD:ar på lunch när underhållsmässan drar igång!

PUBLICERAD: 26 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Anna Jarnö är mässansvarig för Underhåll 2016.|”En flodvåg har sköljt in på underhållsområdet senaste åren”

Underhållet inom industrin är mitt inne i ett paradigmskifte. Nya teknikkoncept banar väg för smarta digitala lösningar. Detta kommer att ägnas stor uppmärksamhet på mässan Underhåll 2016, som hålls på Svenska Mässan i Göteborg 8 – 11 mars.
”Vi speglar den spännande utvecklingen, bland annat genom seminarier på Stora Scenen under mässdagarna och under mässans första dag  med ett speciellt lunchmöte, där ett hundratal speciellt inbjudna verkställande direktörer kommer att medverka”, säger Anna Jarnö, affärsansvarig för underhållsmässan.

På mässgolvet kommer att skapas ett nytt forum kring forskning och utveckling, där bl. a Chalmers och forskningsinstitutet SICS medverkar och i seminariesatsningen är datorjätten Microsoft samt Acando, konsultföretag inom management och IT, samarbetspartners.

Magnus Carlsson, innovation officer på Acando, framhåller att moderna underhållssystem, som bl. a tar hjälp av IoT (Internet of Things) och Big Data, förbättrar processerna inte bara i det egna bolaget.

”Det handlar inte längre om att bara hålla maskiner igång. Nu öppnas också helt nya förutsättningar till en uppkopplad underhållsrelation till företagets kunder och till kundernas kunder. Man skapar en kontinuerlig dialog kring verkliga behov. Därmed bidrar de nya lösningarna till en effektivare och mer konkurrenskraftig affärsmodell”, säger Magnus Carlsson.

Enligt Magnus Carlsson har en ”flodvåg” sköljt in på underhållsområdet senaste två, tre åren: 
”Det har hänt massor! Idag har vi helt nya tekniska förutsättningar. Köpare av underhållstjänster erbjuds ett betydligt större och mer flexibelt utbud”, säger han.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x