Huhtamäki ska tillverka pappersbägare i Ukraina

PUBLICERAD: 5 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Några exempel på Huhtamäkis pappersbaserade bägare för kalla och varma drycker.
|”Foodservice-segmentet växer i Ukraina trots den politiska och ekonomiska turbulensen”

Finska Huhtamäki Oyj skriver i ett pressmeddelande att man ska uppföra en tillverkningsenhet i Ukrainas huvudstad Kiev för tillverkning av pappersbaserade dryckesbägare.
Fabriken ska hjälpa Huhtamäkis lokala och globala kunder i Ukraina att växa inom segmentet dryckesbägare för kalla och varma drycker.

Huhtamäki har varit närvarande på den ukrainska marknaden sedan år 2002, men inte haft någon egen produktion i landet, utan importerat dryckesbägare i huvudsak från sina tillverkningsenheter i Polen.

Den nya anläggningen i Kiev, som beräknas starta sin produktion under nästa år, kommer att tillverka ett komplett utbud av pappersbägare för kalla och varma drycker. 50 personer beräknas arbeta i fabriken, som kommer att ingå i Huhtamäkis affärssegment Foodservice Europe-Asia-Oceania.

”Trots den senaste tidens politiska och ekonomiska turbulens växer foodservice-segmentet i Ukraina och landet är viktigt för flera av våra nyckelkunder och deras utvecklingsplaner. Dessutom har Ukraina en utbyggd transportinfrastruktur som innebär goda förutsättningar för service till grannländerna”, säger Eric Le Lay, chef för Huhtamäkis Foodservice Europe-Asia-Oceania.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x