Huhtamäki köper privatägd bägarproducent i Malaysia

PUBLICERAD: 16 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på pappersbaserade dryckesbägare som tillverkas av malaysiska Butterworth Paper Cups.

Finska förpackningstillverkaren Huhtamäki Oyj har den senaste tiden utvidgat sitt verksamhetsfält, både geografiskt och produktmässigt, genom ett antal företagsförvärv. Och man fortsätter tydligen sin uppköpsstrategi – i en pressrelease meddelar man nu att man i dagarna träffat en överenskommelse om att köpa det privatägda företaget Butterworth Paper Cups Sdn Bhd i Malaysia för 8 miljoner euro (ca 73 miljoner kronor).

Butterworth Paper Cups, som är beläget i staden Penang, tillverkar pappersbaserade dryckesbägare samt andra förpackningar inom foodservice-området. Företaget har cirka 120 anställda och omsätter årligen ungefär lika mycket som köpeskillingen, dvs. ca 8 miljoner euro.

Genom köpet utökar Huhtamäki sin närvaro inom foodservice-segmentet i Sydostasien och stärker väsentligt sin leveranskapacitet till kunder i Malaysia, Singapore och andra sydostasiatiska marknader.

Efter avslutat köp kommer Butterworth Paper Cups att ingå som en del i Huhtamäkis affärsområdet Foodservice Europe-Asia-Oceania. Förvärvet väntas genomföras under april i år.

Tidigare i år förvärvade Huhtamäki det Indien-baserade förpackningsföretaget Positive Packaging för 336 miljoner dollar (ca 2,8 miljarder kronor).
Positive Packaging, som tillverkar flexibla förpackningar i sex anläggningar i Indien och tre i Förenade Arabemiraten, omsätter cirka 220 miljoner  euro (drygt 2 miljarder kronor) och har ca 2.500 anställda.

I augusti 2014 genomförde Huhtamäki ett annat större företagsköp, då man köpte det nyzeeländska kartongförpackningstillverkaren Interpac Packaging Limited i Auckland.
Interpac Packaging, med 85 anställda och en omsättning på cirka 11 miljoner euro, tillverkar falskartonglådor för produkter på den nyzeeländska marknaden inom snabbrörliga konsumtionsvaror samt skyddande wellpappförpackningar till den lokala vinindustrin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x