Huhtamäki Oyj har nu startat upp sin flexibel-fabrik i Egypten

PUBLICERAD: 12 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Med den nya fabriken kan vi erbjuda flexibla förpackningar med kortare ledtider till kunder i både Afrika och Europa”, säger Olli Koponen.|Exempel på flexibla förpackningar från Huhtamäki.|

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj meddelar att man i dagarna har invigt sin egyptiska fabrik för tillverkning av flexibla förpackningar. Investeringen markerar Huhtamäkis första afrikanska etablering för produktion av flexibla förpackningar.

”Den egyptiska marknaden är stor och med den snabba befolkningstillväxten i Afrika förväntar vi oss framtida tillväxtmöjligheter både för oss och våra kunder. Hittills har vi betjänat våra flexibla förpackningskunder i Egypten från våra enheter i Förenade Arabemiraten och Indien. Med den nya fabriken kan vi nu erbjuda existerande och presumtiva kunder – både i Afrika och Europa – flexibla förpackningar med kortare ledtider”, säger Olli Koponen, chef för affärsområdet Flexible Packaging inom Huhtamäki.

Fabriken i Egypten ägs och drivs som ett joint venture, där Huhtamäki äger 75 procent och resterande 25 procent innehas av Ayman Korra, som varit Huhtamäkis samarbetspartner i Egypten sedan år 2003. Investeringskostnaderna för fabriken, inklusive inköp, anläggningskonstruktion och maskiner, beräknas till cirka 23 miljoner euro (ca 240 miljoner kronor) varav ca 17 miljoner euro är Huhtamäkis andel.

Den moderna fabriken ligger i Kairo-området och är byggd på en tomt på nästan 37.000 kvadratmeter, vilket ger gott om utrymme för framtida expansion. De flexibla förpackningar, som ska produceras vid fabriken, ska användas av Huhtamäkis kunder i Egypten, men även exporteras till andra kunder i Afrika samt Europa. Omkring 250 anställda kommer att arbeta vid anläggningen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax