Huhtamäki Oyj har nu startat upp sin flexibel-fabrik i Egypten

PUBLICERAD: 12 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Med den nya fabriken kan vi erbjuda flexibla förpackningar med kortare ledtider till kunder i både Afrika och Europa”, säger Olli Koponen.|Exempel på flexibla förpackningar från Huhtamäki.|

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj meddelar att man i dagarna har invigt sin egyptiska fabrik för tillverkning av flexibla förpackningar. Investeringen markerar Huhtamäkis första afrikanska etablering för produktion av flexibla förpackningar.

”Den egyptiska marknaden är stor och med den snabba befolkningstillväxten i Afrika förväntar vi oss framtida tillväxtmöjligheter både för oss och våra kunder. Hittills har vi betjänat våra flexibla förpackningskunder i Egypten från våra enheter i Förenade Arabemiraten och Indien. Med den nya fabriken kan vi nu erbjuda existerande och presumtiva kunder – både i Afrika och Europa – flexibla förpackningar med kortare ledtider”, säger Olli Koponen, chef för affärsområdet Flexible Packaging inom Huhtamäki.

Fabriken i Egypten ägs och drivs som ett joint venture, där Huhtamäki äger 75 procent och resterande 25 procent innehas av Ayman Korra, som varit Huhtamäkis samarbetspartner i Egypten sedan år 2003. Investeringskostnaderna för fabriken, inklusive inköp, anläggningskonstruktion och maskiner, beräknas till cirka 23 miljoner euro (ca 240 miljoner kronor) varav ca 17 miljoner euro är Huhtamäkis andel.

Den moderna fabriken ligger i Kairo-området och är byggd på en tomt på nästan 37.000 kvadratmeter, vilket ger gott om utrymme för framtida expansion. De flexibla förpackningar, som ska produceras vid fabriken, ska användas av Huhtamäkis kunder i Egypten, men även exporteras till andra kunder i Afrika samt Europa. Omkring 250 anställda kommer att arbeta vid anläggningen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x