Hög kapacitet i Multivacs nya bandkammarmaskin

PUBLICERAD: 13 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya bandkammarmaskinen B 325 från Multivac är en utrymmessnål instegsmodell med hög kapacitet.

För främst livsmedelsförpackningar har Multivac utvecklat en ny bandkammarmaskin, som är av instegsmodell och är en av de snabbaste i sin klass.
Med den nya maskinen, som fått beteckningen B 325, utökar Multivac sitt program av bandkammarmaskiner. Den nya maskinen är främst avsedd för producenter, som vill prova automatiserad produktion med industriella förpackningar inom livsmedelssektorn.

Maskinen är utrymmessnål och har en kapacitet på upp till tre cykler per minut, vilket gör den till en av de snabbaste maskinerna i sin klass. Kammarstorleken är 1000 x 630 x 180 mm, vilket passar utmärkt för förpackning av färskt kött, korv-, skink- och ostprodukter. Kammaren kan matas från båda sidorna och på fram- och baksidan finns två insticksbara svetsbackar. För extra höga produkter finns kammarhöjder upp till 250 mm som tillval. 

B 325 är standardutrustad med dubbelsvets ovanifrån. Maskinen kan som alternativ utrustas med enkelsvets ovan- och underifrån för förpackning i aluminiumpåsar eller särskilt tjocka påsar. För enklare hantering kan svetsbackarna tas bort utan verktyg. 

Maskinen kan även förses med perforeringsutrustning, vilket gör det möjligt att manuellt dra av överskottsmaterial på påsarna. Alternativt används ett skärverktyg som automatiskt skär av och suger bort filmkanter. 

Enkel rengöring och smidig åtkomst vid service är andra viktiga egenskaper hos maskinen. Den uppfyller skyddsklass IP65 och kan integreras i en krympförpackningslinje med Multivacs krymp- och torkenheter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432