Hinkvis med nyheter hos Tarapac

PUBLICERAD: 19 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Lars Persson (i mitten) tillsammans med Daniel Skoglösa (tv) och Kenny Linder visade gärna nya förpackningslösningar.

Hos Tarapac stod Lars Persson och spann över en ny hink. Åtminstone är det en hink med en ny form. Den är tillverkad av tyska Joka och har en oval form. Målgruppen är färgindustrin. Den här typen av hink har funnits på kontinenten en tid, men hittar nu även in på den svenska marknaden. Fördelen med formen är att man enklare får ner rollern. Dessutom har den extra bra tätning. Andra fördelar är bättre ergonomi, den är lättare att bära, och att man får en större yta mot kund på butikshyllan.

Daniel Skoglösa visade en ny lösning på ett lock med integrerad sked, avsedd för food on the go, och Kenny Linder hade ett antal PET-flaskor i olika storlekar att visa. Det är i första hand neutrala flaskor i olika storlekar, avsedda att användas vid till exempel juicemaskiner i köpcentra. Självfallet kan de återanvändas efter diskning om man vill det.

Se filmen från Empack i Kista där Lars Persson, Kenny Linder och Daniel Skoglösa presenterar nya förpackningslösningar:
https://www.youtube.com/watch?v=mo8L_OMAQQY

Läs vidare

Nyckeln till hållbar lönsamhet sitter i detaljerna

Rakelstål är en liten, men central del av tryckprocessen och spelar en viktig roll i de ökande kraven på produktivitet och hållbarhet säger PrimeBlade.
Nano_Ix

Hållbarhetsprofilen är viktig för limtillverkaren EOC

Lim är en viktig produkt inom wellpapp- och kartonghantering. Det vet företaget EOC som är ledande limleverantör i Europa.
eoc-ria-utvald

Stansar från Eterna ökade Moltzaus produktivitet kraftigt

Den norska kartongkonverteraren Moltzau Packaging kan räknas in bland de modernaste produktionsenheterna i Skandinavien.
moltzau-plattform-utvald

Piab tappar inte greppet – tillväxten är stark

Att inte tappa greppet är en målsättning för Piab, som är specialiserade på grip-, lyft- och förflyttningsapplikationer, mm.
advertorial-piab-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x