Hemköp City i Stockholm får Nordens största självscanning

PUBLICERAD: 19 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Efter renovering och ombyggnad får butiken Hemköp City i Stockholm flest självscannings-stationer i Norden. (Bild Hemköp)

Hemköp City vid Stockholms central ska genomgå en fullständig renovering och öppnar i augusti en helt ny butik, som kommer att ha flest automatiska betalningsstationer i hela Norden.
Hemköp Stockholm City är en butik som många passerar, både stockholmare och turister. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och färdiglagad mat. Entrén byggs om för att välkomna kunderna med en stor blomavdelning med egen florist och en frukt och grönt-avdelning. Här kommer det även finnas en avdelning med typisk svensk mat för alla turister.

Hela kassaområdet byggs om för att möta kunder, som vill handla snabbt utan kassaköer och butiken kommer vid öppningen att ha flest automatiska betalningsstationer i Norden.

”Butikens läge är oslagbart och efter renoveringen kommer vi att få en lika makalös butik. Det personliga mötet i butiken är otroligt viktig för oss på Hemköp, men vi ser också att mötet inte alltid behöver ske vid betalningen. Vi utökar därför antalet medarbetare, som rör sig i butiken, för att erbjuda mer matinspiration och matkunskap”, säger Thomas Gäreskog, VD på Hemköp.

Under tiden butiken renoveras, öppnar en pop up-butik på tunnelbaneplan i Åhlénshuset. Det blir en mindre butik, som erbjuder snabba måltider men även ett bra sortiment av färskvaror.

Hemköp Stockholm City stänger den 17 april och pop up-butiken öppnar i slutet av april. Den nyrenoverade butiken slår upp sina portar i slutet av augusti och kommer att ha öppet 07.00-23.00 alla dagar.

Text: Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning