HelloFresh lanserar Ecoleans förpackningar i Sverige

PUBLICERAD: 1 juli 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Crème fraiche och gräddfil packas i Ecoleans förpackningar.

Ecoleans lättviktsförpackningar används numera i HelloFreshs matkassar och erbjuder kunderna ett mer hållbart och användarvänligt förpackningsalternativ. HelloFresh är världens ledande leverantör av matkassar. Ecoleanförpackningarna används i matkassar som distribueras i Tyskland och Österrike sedan april 2020, och nu följer Danmark och Sverige efter. Lanseringen innebär en möjlighet för svenska konsumenter att ta del av Ecoleans förpackningar.

”Vi är mycket nöjda med framstegen vi gjort när det gäller hållbarhet under de senaste åren. Vi vill erbjuda människor ett i grunden mer hållbart sätt att köpa och konsumera mat”, säger Tilman Eichstaedt, senior vice president för International Product, Procurement and Sustainability på HelloFresh. ”Genom att byta till Ecoleans lätta förpackningar minskar vi mängden plast som används i våra matkassar.”

”Ecoleans lätta förpackningar förenar en låg miljöpåverkan med livsmedelssäkerhet och användarvänlighet. Vårt unika förpackningsformat tillsammans med matkassar från ett progressivt varumärke som HelloFresh är en perfekt kombination. Det är den mesta fulländande förpackningen för flytande livsmedel i matkassar”, säger Andreas Jeppsson, Regional Director, Europe, Americas, Africa, Ecolean. ”Lätta, flexibla förpackningar innebär minskad miljöpåverkan och mindre förpackningsavfall. Flexibiliteten och det faktum att de är så lättanvända bidrar dessutom till nöjda konsumenter och minskat matsvinn.”

Ecolean Air-förpackningarna i matkassarna från HelloFresh används för crème fraiche och gräddfil.

HelloFresh är världens största matkasseföretag och bedriver verksamhet i USA, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Australien, Österrike, Schweiz, Canada, Nya Zeeland, Sverige och Frankrike. Företaget levererade över 111 miljoner måltider till 4,18 miljoner aktiva kunder under Q1. HelloFresh grundades i Berlin i november 2011 och noterades på Frankfurtbörsen i november 2017. Man har kontor i New York, Berlin, London, Amsterdam, Sydney, Toronto, Auckland, Paris och Köpenhamn.

Ecolean är ett globalt företag med huvudkontor i Sverige. Ecolean grundades 1996 och har 450 anställda med kommersiell verksamhet i över 30 länder.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax