HelloFresh lanserar Ecoleans förpackningar i Sverige

PUBLICERAD: 1 juli 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Crème fraiche och gräddfil packas i Ecoleans förpackningar.

Ecoleans lättviktsförpackningar används numera i HelloFreshs matkassar och erbjuder kunderna ett mer hållbart och användarvänligt förpackningsalternativ. HelloFresh är världens ledande leverantör av matkassar. Ecoleanförpackningarna används i matkassar som distribueras i Tyskland och Österrike sedan april 2020, och nu följer Danmark och Sverige efter. Lanseringen innebär en möjlighet för svenska konsumenter att ta del av Ecoleans förpackningar.

”Vi är mycket nöjda med framstegen vi gjort när det gäller hållbarhet under de senaste åren. Vi vill erbjuda människor ett i grunden mer hållbart sätt att köpa och konsumera mat”, säger Tilman Eichstaedt, senior vice president för International Product, Procurement and Sustainability på HelloFresh. ”Genom att byta till Ecoleans lätta förpackningar minskar vi mängden plast som används i våra matkassar.”

”Ecoleans lätta förpackningar förenar en låg miljöpåverkan med livsmedelssäkerhet och användarvänlighet. Vårt unika förpackningsformat tillsammans med matkassar från ett progressivt varumärke som HelloFresh är en perfekt kombination. Det är den mesta fulländande förpackningen för flytande livsmedel i matkassar”, säger Andreas Jeppsson, Regional Director, Europe, Americas, Africa, Ecolean. ”Lätta, flexibla förpackningar innebär minskad miljöpåverkan och mindre förpackningsavfall. Flexibiliteten och det faktum att de är så lättanvända bidrar dessutom till nöjda konsumenter och minskat matsvinn.”

Ecolean Air-förpackningarna i matkassarna från HelloFresh används för crème fraiche och gräddfil.

HelloFresh är världens största matkasseföretag och bedriver verksamhet i USA, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Australien, Österrike, Schweiz, Canada, Nya Zeeland, Sverige och Frankrike. Företaget levererade över 111 miljoner måltider till 4,18 miljoner aktiva kunder under Q1. HelloFresh grundades i Berlin i november 2011 och noterades på Frankfurtbörsen i november 2017. Man har kontor i New York, Berlin, London, Amsterdam, Sydney, Toronto, Auckland, Paris och Köpenhamn.

Ecolean är ett globalt företag med huvudkontor i Sverige. Ecolean grundades 1996 och har 450 anställda med kommersiell verksamhet i över 30 länder.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x