Heidelberger Druckmaschinen förvärvar Fujifilm Sverige AB

PUBLICERAD: 29 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Fujifilm är en ledande leverantör av tryckplåtar till såväl flexo- och som offsettryck.|”Ett spännande förvärv som passar in i vår strategi”

Teknikhandelskoncernen Axel Johnson International AB skriver i ett pressmeddelande att man säljer Fujifilm Sverige AB till Heidelberger Druckmaschinen. Avyttringen av Fujifilm betecknas som en strategisk ”justering”.
Fujifilm är en ledande leverantör av bl. a. flexo- och offsettryckplåt och företaget har sedan tidigare ett väl utvecklat samarbete med Heidelberg på internationell nivå kring digitaltryck med inkjet-teknik.

Förvärvet av Fujifilm Sverige innebär att Heidelberg i Sverige kommer att öka sin marknadsandel och bli en av de tre största leverantörerna av tryckplåtar i landet. Heidelberg Sverige kommer i framtiden att – tillsammans med sina egna omfattande grafiska produkter –  kunna leverera hela utbudet av Fujifilms tryckplåtar samt deras arbetsflödeslösningar och storformatskoncept baserade på digital teknik.

”Detta är en spännande utveckling, som breddar vår produktportfölj och passar väl in i vår strategi att växa inom förbrukningsvaror. Alla Fujifilms kunder kommer att gynnas av den service, som vi kan erbjuda, samtidigt som Heidelberg utvidgar sin kundbas”, säger Lars Lindberg, försäljningschef för Heidelberg Sverige/Danmark.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax