Handhållen bläckstråleskrivare introduceras av ACT Logimark

PUBLICERAD: 8 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den handhållna bläckstrålesskrivaren B85 lanseras nu av ACT Logimark. (Bild ACT Logimark)

Märknings- och spårningsföretaget ACT Logimark har lanserat en handhållen bläckstråleskrivare, som skriver datum, klockslag, symboler, texter, bilder, etc samt olika koder som EAN, QR och Datamatrix.

Skrivaren, som är tillverkad av företaget Bentsai, har i ACT Logimarks sortiment fått beteckningen ACT B85 och den är lämplig för märkning av flera olika typer av produkter, som t ex. förpackningar, bygg- och trävaror, etc.

ACT Logimark skriver att den nya bläckstråleskrivaren finns både i en handhållen variant och i en ”in-line”-variant, som monteras på lämplig plats i förpackningslinjen. Skrivaren kan märka med texthöjder upp till 100 millimeter.

ACT B85 passar små och medelstora företag, som har mindre volymer av förpackningar och företag som exempelvis inte vill investera i förpackningar med förtrycka logotyper, mm. ACT Logimark uppger att den handhållna skrivaren är mycket robust och tålig och att den klarar att ha varit overksam i några dagar utan att behöva rengöras vid användning.

”ACT B85 är enkel av använda, ger tydlig märkning och är billig. Märkning med B85 kan i många fall ersätta etiketter på förpackningar”, säger Espen Øverbø, som är försäljningschef hos ACT Logimark i Norge.

ACT B85 kan levereras med en speciell styrskena, som underlättar märkning med den handhållna varianten av skrivaren.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx