Lämnar sin anställning som VD på FTI efter bara drygt ett år

PUBLICERAD: 29 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

På grund avprivata skäl avgår Håkan Ohlsson, som VD för FTI efter bara drygt ett år på posten. (Bild FTI)

Håkan Ohlsson, som tillträdde som VD för Förpacknings- och Tidningsinsamling AB (FTI) i slutet av mars i fjol, meddelar att han avgår från sin post på egen begäran. Anledningen är, enligt ett pressmeddelande, att han har en privat situation, som inte går att kombinera med det stora förändringsarbete som FTI genomgår.

”FTI står inför en spännande och utmanande resa och det har inte varit ett lätt val. Men jag inser samtidigt att det kommer att krävas fullt fokus och engagemang och det kan jag tyvärr inte ge FTI just nu”, säger Håkan Ohlsson i en kommentar.

Styrelsen för FTI har tillsatt en rekryteringskommitté, som har påbörjat rekryteringen av en ny verkställande direktör. Håkans Ohlssons formella anställning upphör den 4 september.

När Håkan Ohlsson tillträdde som VD den 29 mars i fjol, kom han närmast från Apoteksgruppen. Dessförinnan hade han yrkeserfarenhet från anställningar i bland annat Unilever, GB Glace, McKinsey och CityMail. Han efterträdde då Eva Ellenfors, som fungerat som interims-VD sedan förre VD:n Kent Carlsson avgick i oktober 2018.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432