Han byter förpackningsmaterial och går från glas till metall

PUBLICERAD: 24 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Peter Trimmel är ny VD på Svenska Metallkretsen AB sedan början av april. (Bild Svensk Glasåtervinning)

Peter Trimmel, som tidigare var affärsområdeschef på Svensk Glasåtervinning AB har ”bytt förpackningsmaterial” och är sedan början av april i år ny VD på Svenska Metallkretsen AB. Han efterträder Hans Standár som varit tillförordnad VD.

Materialbolaget Svenska Metallkretsen AB har till uppdrag att organisera och genomföra insamling och återvinning av metallförpackningar i Sverige. Företaget har tidigare, precis som materialbolagen för plast och kartong, drivits av Förpacknings- och Tidningsinsamlingen AB (FTI) men efter en större organisationsförändring under 2019 drivs nu varje materialbolag i egen regi. Ansvaret för drift och skötsel av insamlingssystemet sköts fortfarande av FTI på uppdrag av materialbolagen.

”Den här renodlingen av verksamheterna gör att vi vässar oss ytterligare inom våra respektive områden och tillsammans gör vi insamlingen och återvinningen i Sverige ännu bättre”, säger Peter Trimmel.

Under april lanserar Svenska Metallkretsen också en egen hemsida för att ytterligare förtydliga och informera om återvinningens fördelar.

”Metall är ju ett fantastiskt material som går att återvinna hur många gånger som helst utan materialförlust. Att använda återvunnen råvara innebär dels att vi hushåller med jordens resurser dels att vi får stora energibesparingar i produktionen”, säger Peter Trimmel.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432