Gyllene korkar hjälper till att sälja italienska livsmedel

PUBLICERAD: 1 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Gyllene plastkorkar hjälper till att sälja Pontis vinägerprodukter i Italien.

Internationella förslutningskoncernen GCS (Global Closure Systems) har tagit fram en guldfärgad ”flip-top”-kork för den italienska livsmedelsmarknaden. Förslutningen, som fått namnet ”Phebus”, är specialutvecklad för företaget Ponti, som är en ledande italiensk producent av produkter som vinäger, flytande smaksättare och antipastiprodukter.
Den gyllene plastkorken är formsprutad och försedd med en manipuleringssäkring i form av en integrerad plastremsa, som konsumenten måste avlägsna, innan produkterna kan hällas ut från flaskan eller behållaren.

Förslutningen Phebus tillverkas av Zeller Plastik Italy, som är en av GCS 21 tillverkningsenheter runt om i världen. Korken tillverkas exklusivt för Ponti och är främst avsedd för deras lättflytande produkter som vinäger och vinägerbaserade smaksättare. GCS skriver i ett pressmeddelande att korken även kan distribueras till andra marknader och kunder runt om i världen.

“Phebus är en mångsidig doseringsförslutning, som är praktisk och användarvänlig och möjliggör dropp- och spillfri upphällning.”, säger Massimo Raimondi, försäljnings- och marknadschef för Zeller Plastik Italy.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x