Gyllene korkar hjälper till att sälja italienska livsmedel

PUBLICERAD: 1 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Gyllene plastkorkar hjälper till att sälja Pontis vinägerprodukter i Italien.

Internationella förslutningskoncernen GCS (Global Closure Systems) har tagit fram en guldfärgad ”flip-top”-kork för den italienska livsmedelsmarknaden. Förslutningen, som fått namnet ”Phebus”, är specialutvecklad för företaget Ponti, som är en ledande italiensk producent av produkter som vinäger, flytande smaksättare och antipastiprodukter.
Den gyllene plastkorken är formsprutad och försedd med en manipuleringssäkring i form av en integrerad plastremsa, som konsumenten måste avlägsna, innan produkterna kan hällas ut från flaskan eller behållaren.

Förslutningen Phebus tillverkas av Zeller Plastik Italy, som är en av GCS 21 tillverkningsenheter runt om i världen. Korken tillverkas exklusivt för Ponti och är främst avsedd för deras lättflytande produkter som vinäger och vinägerbaserade smaksättare. GCS skriver i ett pressmeddelande att korken även kan distribueras till andra marknader och kunder runt om i världen.

“Phebus är en mångsidig doseringsförslutning, som är praktisk och användarvänlig och möjliggör dropp- och spillfri upphällning.”, säger Massimo Raimondi, försäljnings- och marknadschef för Zeller Plastik Italy.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax