FTI och Bower samarbetar kring ökad förpackningsåtervinning

PUBLICERAD: 6 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Genom ett samarbete med återvinningsappen Bower hoppas FTI kunna öka den svenska återvinningen av förpackningar ännu mer. (Bild FTI)

Förpackningsinsamlingen (FTI) har inlett ett samarbete med svenska pant- och återvinningsappen Bower med målet att ännu fler förpackningar ska lämnas till återvinning och samtidigt kunna ge konsumenten en belöning i form av en pantersättning.

”Vi vill att alla förpackningar av glas, papper, plast och metall ska samlas in och återvinnas i så hög grad som möjligt. Samarbetet med Bower ger konsumenten möjlighet att få en belöning för sitt engagemang, och skapar samtidigt stort mervärde för våra anslutna producenter, som får en kanal att kommunicera hållbarhetsvärden direkt med konsumenten”, säger Helena Nylén, VD på FTI.

Bowers affärsidé går att på att konsumenter kan tjäna poäng samtidigt som de gör en insats för miljön genom att ladda ner och scanna sina förpackningar med Bower-appen innan de lämnas till återvinning. De poäng som genereras, när användaren pantar förpackningar i appen, kan omvandlas till kontanter eller kuponger som i sin tur kan användas i butik. Användaren kan också välja att skänka kontanterna till välgörande ändamål.

”Vi har bevakat utvecklingen av Bower-appen under en tid och är glada över samarbetet som nu är på plats. För FTI blir det här ytterligare en del i ett redan starkt producenterbjudande. Det kompletterar det stöd vi ger producenter i design för återvinning, rapportering och redovisning och tydliggör kopplingen mellan producent och deras kunder, konsumenterna. Vi vill att alla våra kunders förpackningar ska få en chans att återvinnas”, kommenterar Anette Löhnn, marknadschef på FTI.

Samarbetet mellan FTI och Bower innebär att producenter, som är kunder till FTI, får rabatt när de ansluter sig till Bower-appen, vilket är en förutsättning för att förpackningar ska kunna pantas.

”Vår återvinningsapp är utformad för att uppmuntra konsumenter att återvinna sina förpackningar och tänka mer på miljön, och vi är mycket glada över samarbetet med FTI, som jobbar mot samma mål. Genom att arbeta tillsammans hoppas vi att fler förpackningar kommer återvinnas och att vi kan stärka relationen mellan producenter och konsumenter”, säger Suwar Mert, VD på Bower.

N. B.: Förpackningsinsamlingen hette tidigare Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Den inarbetade förkortningen FTI har man behållit. Läs mer HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x