FTI byter namn och heter nu (bara) Förpackningsinsamlingen

PUBLICERAD: 4 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen byter namn och heter officiellt nu endast Förpackningsinsamlingen. Förkortningen FTI behåller man dock. (Bild FTI)|”Vårt nya namn tydliggör den förändring som nu skett”, säger Helena ”Vårt nya namn tydliggör den förändring som nu skett. (FTI/ Angelica Söderberg)

Eftersom producentansvaret för tidningar upphört byter Förpacknings- och Tidningsinsamlingen namn och heter nu endast Förpackningsinsamlingen. Den inarbetade förkortningen FTI behåller man dock.

FTI skriver i ett pressmeddelande att namnbytet är en naturlig följd av att ansvaret för tidningsinsamlingen gått över till kommunerna från och med den 1 januari 2022.

”Vårt nya namn tydliggör den förändring som nu skett”, säger Helena Nylén. (Bild FTI/ Angelica Söderberg)

”Syftet med namnbytet är att tydliggöra att vi fortsatt är Sveriges ledande företag för att samla in förpackningar för återvinning, på uppdrag av drygt 8.000 producenter”, säger Helena Nylén, vd på FTI.

Övriga delar av verksamhetens varumärke – förkortningen FTI och logotypen som är förbunden med förkortningen – kommer man att behålla som de är.

”Vårt nya namn tydliggör den förändring som nu skett. Vi har valt att behålla förkortningen FTI och vår logotyp, som är väl etablerade delar av vårt varumärke. Vi är en icke-vinstdrivande verksamhet och anser inte att det är vare sig ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart att exempelvis byta ut dekaler på alla våra cirka 5.000 återvinningsstationer runt om i landet. Vi ser det därför som naturligt och ansvarsfullt att behålla och återanvända de delar där vi vet att vi har hög igenkänningsfaktor”, förklarar Helena Nylén.

Förändringar kopplade till namnbytet kommer att ske successivt.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax