Frostigt men positivt besked gläder Svenska Retursystem

PUBLICERAD: 19 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Retursystems Helpall grå är nu godkänd av de stora svenska detaljhandelskedjorna för användning till djupfrysta produkter. (Bild SRS. Bilden är ett montage)|”Det här är goda nyheter för många livsmedelsproducenter”, säger Kjell Frykenstam. (Bild SRS)

Efter noggranna funktionstester och riskanalyser är Svenska Retursystems Helpall grå nu godkänd av ICA, Coop, Bergendahls, Lidl och Axfood för användning till djupfrysta produkter. Ett besked som gläder Svenska Retursystem och underlättar logistiken för många livsmedelsproducenter.

”Det här är goda nyheter för många livsmedelsproducenter”, säger Kjell Frykenstam. (Bild SRS)

”Det här är goda nyheter för många livsmedelsproducenter, som inväntat beslutet om att få börja använda pallen för djupfrysta produkter. Det underlättar deras vardag att ha samma lastbärare som i andra flöden”, säger Kjell Frykenstam, marknadschef på Svenska Retursystem.

Såväl Svenska Retursystem som samtliga grossister har gjort egna riskanalyser och noggranna tester för att säkerställa att pallen är säker även i fryst miljö. Med hjälp av RISE har bland annat friktionstester genomförts. De visar att Helpall grå fungerar minst lika bra som en träpall i frysmiljö.

”Det är mycket glädjande att branschen bestämt sig för att Helpall grå även kan hanteras i frysmiljö. Det kommer att bidra till mer hållbara och kostnadseffektiva varuflöden”, säger Martin Hörberg, förpacknings & spårbarhetsansvarig på ICA Sverige.

Svenska Retursystems plastbaserade Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Pallen tål hög påfrestning, är friktionssäker och väger 10 kg mindre än en träbaserad EUR-pall. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Helpall grå genererar 10 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarande träpall.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy