FrontPac och Antpac går samman med omedelbar verkan

PUBLICERAD: 29 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Martin Enocson (tv) blir vd för bägge bolagen. Här tillsammans med företagets marknadschef, Jesper Ladelfa.|Martin Enocson (tv) blir vd för bägge bolagen. Här tillsammans med företagets marknadschef, Jesper Ladelfa.

Sedan år 2006 har Arlövsföretagen FrontPac och Antpac fightats om kunderna inom samma segment. Nu är fighten över i och med att FrontPac köper konkurrenten.

”Tillsammans kommer vi genom denna sammanslagning att kunna erbjuda våra kunder en unik förpackningsleverantör med över femtio års erfarenhet och med de största och bredaste produktionsresurserna i branschen. De två bolagen kommer tillsammans att omsätta nära trehundra miljoner SEK, ha etthundrafemtio anställda och sälja i tjugofem länder”, säger Martin Enocson, VD på FrontPac och nu även på Antpac.

Bägge företagen är verksamma med produktion av offsettryckta wellpappförpackningar.

Övertagandet sker omgående och bolagen kommer drivas vidare med tillverkning i sina fabriker med ett långsiktigt mål att växa i Sverige för att trygga arbetstillfällen och investera i ny teknik.

”Bägge bolagen har en positiv trend och med den ökande kapaciteten genom samordning och effektivisering av produktionen kommer vi att kunna tillgodose marknadens växande behov”, konstaterar Martin Enocson.

Det framgår inte av pressmaterialet om Antpac kommer att behålla sitt namn, eller vilka förändringar som eventuellt sker i ledningen för företaget.

 

Läs vidare

Efter 62 år: Nu säljer Tetra Pak och lämnar Ryssland för gott

Tetra Pak meddelar att man avslutar en 62-årig närvaro i Ryssland och lämnar landet för gott! Verksamheterna säljs till lokala aktörer.
tetra-russia-utvald

Svenska Eson Pac har köpts upp av österrikiska Mayr-Melnhof

Svenska förpackningskonverteraren Eson Pac har förvärvats av österrikiska kartong- och papperskoncernen Mayr-Melnhof Group.
MM-Peter-utvald

Marie Samuelsson ny VD för förpackningsbolaget Ecolean

Marie Samuelsson har utsetts till ny VD för Ecolean. Hon efterträder Peter L Nilsson, som går i pension i juni 2022, efter mer än 15 år i företaget.
marie-ecolean-utvald

BillerudKorsnäs byter namn till Billerud efter köpet av Verso!

BillerudKorsnäs har slutfört köpet av USA-företaget Verso – och meddelar att man nu ska byta bolagsnamn till det enklare ”Billerud”!
billerud-christoph-04-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax