Från förpackningslösningar till global chef för hållbara inköp

PUBLICERAD: 5 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Minna Björkman har utsetts till global chef inom Sourcing and Logistic vid Stora Enso. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har utsett Minna Björkman till global chef och Executive Vice President (EVP) inom Sourcing and Logistic och som medlem i koncernens ledningsgrupp. Minna Björkman, som tillträder i januari 2023, kommer närmast från en chefspost inom divisionen Packaging Solutions.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att Minna Björkman började på Stora Enso år 2019 som Senior Vice President, Supply Chain and Operational Excellence inom divisionen Packaging Solutions. Innan Minna Björkman kom till Stora Enso arbetade hon i ledande befattningar på finska företag som Nokia, Fazer och Kemira. I över 25 år har Minna samlat på sig omfattande erfarenhet inom områden som internationella leveranskedjor, logistik och inköp. Hon har en masterexamen i företagsekonomi.

”Jag är mycket glad över att kunna tillsätta Minna som EVP inom Sourcing and Logistics och välkomna henne till vår koncernledning. Minnas gedigna kunskaper kommer att hjälpa oss att ytterligare förbättra hur vi arbetar med hållbara inköp, vilket främjar vår strategi. Jag vill samtidigt tacka Tuomas Mustonen för hans viktiga insatser som tillförordnad EVP under det senaste året”, säger Stora Ensos VD och koncernchef, Annica Bresky.

”Stora Enso har över 20.000 leverantörer och att utveckla hållbara och effektiva globala leveranskedjor är avgörande för att vi ska kunna lyckas tillsammans. Jag ser fram emot att fortsätta min resa inom Stora Enso och att driva inköp och logistik som en del av ledningsgruppen”, säger Minna Björkman i en kommentar till sin utnämning.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx