Framgångar för Metsä Board i Pro Carton ECMA Awards

PUBLICERAD: 21 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Glada representanter från Metsä Board med segerdiplom. Fr.v. Peter Karell|Mika Paljakka och Maarten Florizoone.|Den här förpackningen för kaffekapslar från Amanns Kaffeee|tillverkad i Metsä Boards kartongkvalitet Carta Elega

Det gick bra för finska kartongproducenten Metsä Board i årets upplaga av Pro Carton ECMA Awards. Inte mindre än tre vinnande förpackningar var tillverkade i kartong från bolaget.
En av de vinnande förpackningarna var den som tog hem den eftersökta titeln ”Carton of the Year” och som vi tidigare skrivit om, nämligen e-cigarettsförpackningen My. Von Erl, tillverkad av svenska ÅR Packaging Group. (läs HÄR).

De övriga vinnande förpackningarna med Metsä Board-kartong fanns i kategorierna ”Food” och ”Beauty & Cosmetics”.

Den vinnande livsmedelsförpackningen var en förpackning för kaffekapslar från Amanns Kaffeee, tillverkad av Rattpack Group och med Metsä Boards kartongkvalitet Carta Elega.

Segern i ”Beauty & Cosmetics”-kategorin gick till en serie förpackningar för ögonprodukter från Kosan Kozmetik. Kartongen var Carta Solida från Metsä Board och förpackningarna har tillverkats av tyska Printpark.

”Fördelarna med våra kartongprodukter fortsätter att uppskattas på många marknader, där de används på många innovativa sätt för att stå ut på butikshyllorna och ge funktionalitet till förpackningarna”, säger Mika Paljakka, VP Sales EMEA, Metsä Board. 

I år firade Pro Carton ECMA Awards sitt 20-års jubileum. Tävlingen har under den tiden blivit det mest prestigefyllda europeiska priset för kartongförpackningar. Juryn bedömer varje förpacknings design, användbarhet, varumärkeskommunikation och den viktiga roll som kartong har som ett miljömässigt hållbart förpackningsmaterial. Till årets upplaga av  Pro Carton ECMA Awards hade ett rekordstort antal bidrag lämnats in.

Prisgalan hölls den 15 september in Antibes/Juan-les-Pins I Frankrike

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x