Fotoliknande tryck och innovativa former hos prisade aerosolburkar

PUBLICERAD: 8 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

De vinnande aerosolburkarna i Aerobals tävling World Aluminium Aerosol Can Award 2018.

Den internationella aerosolburksorganisationen Aerobal har utsett vinnarna i sin årliga tävling World Aluminium Aerosol Can Award 2018.

Aerobals tävling är högt ansedd världen över och ses som en måttstock på trender, idéer och innovativt tänkande inom aerosolområdet. Tävlingen är indelad i två kategorier: aerosolförpackningar, som redan finns ute på marknaden och prototyper, som ännu inte förverkligats kommersiellt.

Segrare i klassen ”Redan på marknaden” blev aerosolburken med Nivea Body Mousse från tyska varumärkesägaren Beiersdorf. Burken, som har en tilltalande och greppvänlig form, fick klart flest röster av den nio man starka domarjuryn. Burken är tillverkad av tyska företaget Tubex.

I prototyp-kategorin gick segern till Eyeris Fox Can, framtagen av globala burkspecialisten Balls brittiska bolag. Den speciella Eyeris-tekniken öppnar helt nya möjligheter för avancerad grafisk design av aerosolburkar i aluminium. Tekniken gör att man kan förse burkarna med fotorealistiska bilder och element på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. Komplexa bilder som hud, päls, växter, blommor, djur, människoansikten, mm., mm., kan återges med en häpnadsväckande exakthet och kvalitet.

Den digitala Eyeris-tekniken utvecklades ursprungligen för Balls dryckesburekar i aluminium, men därefter har tekniken förfinats och anpssats så att den nu även kan användas för grafisk dekoration av aerosolburkar i aluminium. Med sin patenterade process kan Eyeris-tekniken ge bilder med upplösningar upp till 200 dpi, vilket ska jämföras med 133 dpi i konventionella tryckprocesser. Eyeris-tekniken gör det också möjligt att trycka med upp till nio färger.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x