”Fortsatt tufft affärsklimat väntar inom dryckesburkar”

PUBLICERAD: 28 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

“Ett resultat enligt våra planer”|säger Rexams VD Graham Chipchase.

”Vårt övergripande resultat hittills i år har varit i linje med våra planer. Volymtillväxten har varit stark i Europa med god tillväxt inom energidrycker. Läskmarknaden i Nordamerika är utmanande men med tillväxt inom specialvolymer. Vi förväntar oss ett tufft affärsklimat under 2015, men fokuserar på stram kostnadskontroll och på de delar av vår verksamhet, som vi vet att vi kan bemästra”, säger brittiske dryckesburkstillverkarens Rexams VD Graham Chipchase i en kommentar till resultatet för årets första kvartal.

På global basis ökade Rexams dryckesburksvolymer med fem procent under årets första kvartal.

I rapporten konstateras att dryckesburksvolymerna i Europa drivs av en stark ökning inom energidrycker, främst på marknaderna i Ryssland, Storbritannien, Tyskland och Italien.
I Nordamerika minskade förbrukningen av dryckesburkar i standardvolymer, medan specialvolymer ökade, tack vare ökad konsumtion av energidrycker.
Den sydamerikanska förbrukningen började året starkt, men sjönk som förväntat mot slutet av kvartalet. Även på den sydamerikanska marknaden minskar efterfrågan på standardburkar, medan specialburkar ökar.

Rexam konstaterar också att det tidigare höga priset på aluminium har gått ner kraftigt, vilket för Rexams del innebär att den beräknade merkostnaden på råvarusidan på 30 miljoner pund (knappt 400 miljoner kronor) för helåret 2015 nu beräknas stanna vid en merkostnad på 10 – 15 miljoner pund.

När det gäller det tidigare aviserade budet från konkurrenten Ball Corporation att förvärva Rexam, konstateras i kvartalsrapporten att de båda företagen har nått en principöverenskommelse, men att Balls bud på Rexam kräver godkännande av Balls aktieägare och att detta kommer att kunna ske först i samband med Balls planerade bolagsstämma den 19 augusti i år.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x