Fortsatt SCA-turbulens: Styrelseproffs hoppar av

PUBLICERAD: 4 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Rolf Börjesson

Turbulensen inom SCA i samband med styrelseordföranden Sverker Martin-Löfs och koncernchefen Jan Johanssons avgångar verkar inte vara över. Enligt Expressen och andra media råder det missnöje med det nya SCA-styret med Pär Boman som ny styrelseordförande.
En konsekvens av detta sägs nu styrelseproffset Rolf Börjessons avhopp vara. Han har suttit i SCA:s styrelse sedan 2003 och omvaldes så sent som för tre veckor sedan. Men nu har han meddelat att han lämnar styrselsen med omedelbar verkan och beslut effektuerades i går, den 4 maj.

I en pressrelease från SCA offentliggjordes avhoppet den 4 maj med det kortfattade meddelandet: ”Rolf Börjesson har meddelat att han på egen begäran lämnar sitt uppdrag som ledamot i SCA:s styrelse per den 4 maj 2015.”

Inga förklaringar ges i pressmeddelandet och SCA:s pressansvarige Karl Stoltz säger: ”Vi ger inte fler kommentarer”.

Rolf Börjesson själv vill inte heller kommentera sitt oväntade och plötsligt avhopp från SCA:s styrelse, men enligt Expressen sker det i protest mot den nye styrelseordföranden Pär Boman.

Rolf Börjesson, som var VD för brittiska Rexam under åren 1996 till 2004 och därefter koncernens styrelseordförande till 2008, har gjort sig känd som något av ett styrelseproffs, som med sin långa internationella erfarenhet av tillverkande företag är en verklig tillgång för en bolagsstyrelses arbete.

Förutom styrelseuppdraget i SCA, som han nu alltså lämnat, är Rolf Börjesson även ledamot i styrelserna för de globala och förpackningsrelaterade koncernerna Huhtamäki Oyj och Avery Dennison, samt styrelseordförande i företaget Biolight AB.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}