Fortsatt SCA-turbulens: Styrelseproffs hoppar av

PUBLICERAD: 4 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Rolf Börjesson

Turbulensen inom SCA i samband med styrelseordföranden Sverker Martin-Löfs och koncernchefen Jan Johanssons avgångar verkar inte vara över. Enligt Expressen och andra media råder det missnöje med det nya SCA-styret med Pär Boman som ny styrelseordförande.
En konsekvens av detta sägs nu styrelseproffset Rolf Börjessons avhopp vara. Han har suttit i SCA:s styrelse sedan 2003 och omvaldes så sent som för tre veckor sedan. Men nu har han meddelat att han lämnar styrselsen med omedelbar verkan och beslut effektuerades i går, den 4 maj.

I en pressrelease från SCA offentliggjordes avhoppet den 4 maj med det kortfattade meddelandet: ”Rolf Börjesson har meddelat att han på egen begäran lämnar sitt uppdrag som ledamot i SCA:s styrelse per den 4 maj 2015.”

Inga förklaringar ges i pressmeddelandet och SCA:s pressansvarige Karl Stoltz säger: ”Vi ger inte fler kommentarer”.

Rolf Börjesson själv vill inte heller kommentera sitt oväntade och plötsligt avhopp från SCA:s styrelse, men enligt Expressen sker det i protest mot den nye styrelseordföranden Pär Boman.

Rolf Börjesson, som var VD för brittiska Rexam under åren 1996 till 2004 och därefter koncernens styrelseordförande till 2008, har gjort sig känd som något av ett styrelseproffs, som med sin långa internationella erfarenhet av tillverkande företag är en verklig tillgång för en bolagsstyrelses arbete.

Förutom styrelseuppdraget i SCA, som han nu alltså lämnat, är Rolf Börjesson även ledamot i styrelserna för de globala och förpackningsrelaterade koncernerna Huhtamäki Oyj och Avery Dennison, samt styrelseordförande i företaget Biolight AB.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium