Förstklassig och uppskattad julklapp till Brobygrafiska

PUBLICERAD: 19 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Marvacos Sunne-team tillsammans med personal och elever på Brobygrafiska.

Marvaco tillsammans med Anilox Laser Technologies (ALT) och Polywest har gjort en donation av flexotryckutrustning till yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne. Det var i början av december, som Brobygrafiska fick en tidigt julklapp i form av en toppmodern bandad aniloxvals, som är utformad för att ge information i framställningen av ultra high definition flexo.

Användningen av den bandade aniloxvalsen främjar tryckerier, färgtillverkare, klichéproducenter och materialleverantörer i sitt utvecklingsarbete.

Samtidigt som aniloxvalsen levererades till Brobygrafiska, anlände också en uppsättning Twinlock-hylsor i varierande hårdhet, donerade av Polymount. Den nya utrustningen är framtagen i syfte att underlätta för flexotryckare att välja den optimala inställningen för det specifika ändamålet.

”Vi är glada att kunna samarbeta och erbjuda skolan marknadens mest moderna provuppsättning. Den nya uppsättningen erbjuder en mycket bra bas för att experimentera och utveckla flexotryck för att bryta traditionella barriärer”, säger Kai Lankinen, VD på Marvaco.

Brobygrafiskas toppmoderna anläggning är sedan tidigare utrustad med de senaste lösningarna för prepress och tryckteknik. I dagsläget har skolan också en 8-färg Bobst F&K 6S flexotryckmaskin på plats, som används i utbildningssyfte för studenter samt till provkörningar till företag. 

”Detta är ett bra exempel på hur Brobygrafiska ligger i framkant av branschutveckling och med en nära anslutning till arbetslivet kan utbilda kompetent personal till den grafiska industrin”, säger Per Branzén, Operation Manager för Brobygrafiska. 

Marvacos säte i Sunne ligger bara några hundra meter från Brobygrafiska, vilket gör samarbetet med skolan och dess partners både enkelt och effektivt. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x