Förstklassig och uppskattad julklapp till Brobygrafiska

PUBLICERAD: 19 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Marvacos Sunne-team tillsammans med personal och elever på Brobygrafiska.

Marvaco tillsammans med Anilox Laser Technologies (ALT) och Polywest har gjort en donation av flexotryckutrustning till yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne. Det var i början av december, som Brobygrafiska fick en tidigt julklapp i form av en toppmodern bandad aniloxvals, som är utformad för att ge information i framställningen av ultra high definition flexo.

Användningen av den bandade aniloxvalsen främjar tryckerier, färgtillverkare, klichéproducenter och materialleverantörer i sitt utvecklingsarbete.

Samtidigt som aniloxvalsen levererades till Brobygrafiska, anlände också en uppsättning Twinlock-hylsor i varierande hårdhet, donerade av Polymount. Den nya utrustningen är framtagen i syfte att underlätta för flexotryckare att välja den optimala inställningen för det specifika ändamålet.

”Vi är glada att kunna samarbeta och erbjuda skolan marknadens mest moderna provuppsättning. Den nya uppsättningen erbjuder en mycket bra bas för att experimentera och utveckla flexotryck för att bryta traditionella barriärer”, säger Kai Lankinen, VD på Marvaco.

Brobygrafiskas toppmoderna anläggning är sedan tidigare utrustad med de senaste lösningarna för prepress och tryckteknik. I dagsläget har skolan också en 8-färg Bobst F&K 6S flexotryckmaskin på plats, som används i utbildningssyfte för studenter samt till provkörningar till företag. 

”Detta är ett bra exempel på hur Brobygrafiska ligger i framkant av branschutveckling och med en nära anslutning till arbetslivet kan utbilda kompetent personal till den grafiska industrin”, säger Per Branzén, Operation Manager för Brobygrafiska. 

Marvacos säte i Sunne ligger bara några hundra meter från Brobygrafiska, vilket gör samarbetet med skolan och dess partners både enkelt och effektivt. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning