Förslutningen som gör att du kan lukta på innehållet

PUBLICERAD: 3 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Med Sniff Seal-tekniken kan doften av en produkt integreras i förpackningsförseglingen. (Bild Tri-Seal/Tekni-Plex)

USA-baserade företaget Tekni-Plex har fått patent på sin Sniff Seal-teknologi, som är ett förseglingskoncept med integrerad doftfunktion. Tekniken innebär att man kan applicera exempelvis ett förseglingsmembran på förpackningar som burkar, tråg, etc. och ge konsumenterna möjlighet att via integrerade luktpartiklar i förseglingen lukta på förpackningens innehåll.

Tekni-Plex skriver i ett pressmeddelande att Sniff Seal-tekniken är ett idealiskt sätt för konsumenten att redan ute i butiken uppleva en doft utan att äventyra förseglingen eller produktinnehållet. Ett brett utbud av produktkategorier, inklusive mat, dryck, personvård, kosmetika, etc kan dra nytta av tekniken.

”Det finns många tillfällen när man som konsument vill veta vad en produkt faktiskt luktar, innan man lägger den i varukorgen. Tyvärr finns det de konsumenter som öppnar förseglingar för att lukta på produkten och sedan ställer tillbaka förpackningen. En sådan produkt går ju inte att sälja och orsakar förluster för butiken. Med vår Sniff Seal-teknik uppstår inte det problemet”, säger David Andrulonis, som är VD för Tri-Seal, det affärsområde inom Tekni-Plex, där den nya tekniken utvecklats.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x