Förre Findus-VD:n utsedd till ny ordförande i Livsmedelsakademin

PUBLICERAD: 15 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Hjalmarsson

Henrik Hjalmarsson, som lämnade posten som VD för Findus i samband med att bolaget stängde sin anläggning i Bjuv, har valts till ny ordförande i Livsmedelsakademin efter Mats Hallkvist.
Henrik Hjalmarsson har varit ledamot i Livsmedelsakademins styrelse under ett år.

”Jag ser verkligen fram emot att kliva in i ordföranderollen i Livsmedelsakademin. Jag tror på den förmåga, som finns i organisationen, de modeller för samverkan, som man har utvecklat och ser fram emot att få arbeta med alla mina kollegor i livsmedelsbranschen. Det ska bli spännande att vara med och bygga för innovation”, säger Henrik Hjalmarsson. 

”Henrik har ett fantastiskt nätverk och är väl förankrad både i regionen och nationellt kring livsmedel. Uppdraget kräver att man kan agera på flera arenor samtidigt: i näringslivet, i det offentliga och i akademin för att driva stora frågor”, säger Livsmedelsakademins VD Lotta Törner..

Till vice ordförande o Livsmedelsakademin har valts Henrik Julin, Orkla Foods. Övriga nya i styrelsen är Johan Jonsson, Bergendahls Food, Yvonne Granfeldt, Lunds Universitet och Oddvar Fiskesjö, Region Skåne.

Under 2017 kommer Livsmedelsakademin bland annat att fortsätta arbetet med att utveckla Skåne till en kulinarisk region genom ”Smaka på Skåne” och har också ett stort åtagande i IncluSilver, som ska generera nya lösningar kring mat för äldre i Europa.

Livsmedelsakademin fortsätter också arbetet med att driva ett antal skarpa nätverk och kompetensförsörjningsprogram för bland annat Framtidens Ledare.

”Arbetet i Livsmedelsakademin är baserat på djupa insikter om framtidens livsmedelsförsörjning och de förändringar näringen behöver genomgå och det känns stimulerande att få vara med och bidra till detta”, avslutar Henrik Hjalmarsson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex