Förpackningsprofil från Ukraina medverkar på Anuga Foodtec

PUBLICERAD: 22 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Veronika Khalaydzhi, ordförande för Ukrainian Packagers Club, är intressant föredragshållare på halvdagskonferensen i samband med Anuga Foodtec. (Bild privat + Anuga Foodtec. Bilden är ett montage)|Veronika Khalaydzhi, ordförande för Ukrainian Packagers Club, är intressant föredragshållare på halvdagskonferensen i samband med Anuga Foodtec. (Bild privat + Anuga Foodtec. Bilden är ett montage)|Tim Sykes från Packaging Europe är moderator för konferensen. (Bild Packaging Europe)

Hållbarhet i livsmedelsförpackningar är temat på en intressant halvdagskonferens, som arrangeras under mässan Anuga Foodtec (26 – 29 april 2022) i tyska Köln. En av föredragshållarna blir Veronika Khalaydzhi, ordförande för Ukrainian Packagers Club, som ska uppdatera deltagarna om krigets inverkan på kollegor i Ukraina och dess bredare konsekvenser för förpackningsindustrin.

Tim Sykes från Packaging Europe är moderator för konferensen. (Bild Packaging Europe)

Bland övriga anmälda talare på konferensen märks representanter för flera stora och välkända företag och organisationer som Stora Enso, Mondi, Constantia Flexibles, Wipak, AIPIA och TG Pack Solutions. Moderator är Tim Sykes från Packaging Europe.

Konferensen ”Food Packaging and Sustainability”, som äger rum den 27 april och startar kl. 10.00, arrangeras av Sustainable Packaging Summit och Packaging Europe i samarbete med Anuga Foodtec. Fokus kommer att ligga på de specifika utmaningarna kring hållbarhet i livsmedelsförpackningar.

Hur balanserar vi de icke förhandlingsbara kraven på konsumentsäkerhet och livsmedelskonservering mot behovet av att minska och förenkla material för att eliminera föroreningar? Vilka är de strategier vi behöver använda för att eliminera både mat- och förpackningsavfall samtidigt som vi minskar koldioxidutsläppen – och vilka är de framväxande tekniska möjligheter vi måste vara medvetna om? Det är några av de frågeställningar, som kommer att tas upp under konferensen.

Arrangörerna skriver att speciellt livsmedels- och förpackningsengagerade är välkomna att delta i denna konferens för att lyssna, engagera och nätverka. Deltagande kan ske antingen fysiskt på plats i Koelnmesse eller virtuellt.

För mer information, registrering för biljetter, etc, Klicka HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front