Förpackningsbolaget Boxon köper wellföretaget Maxbox

PUBLICERAD: 28 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på wellpappemballage producerade av Maxbox Emballage AB.
|Maxbox har sina lokaler i Kärra, norr om Göteborg.

Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Boxon meddelar att man från den 1 mars har förvärvat företaget Maxbox Emballage AB i Göteborg.
Boxon skriver att Maxbox, med sin mångåriga erfarenhet inom småskalig produktion av kundunika emballagelösningar, blir en viktig länk i Boxons verksamhet och kunderbjudande.

”Maxbox stod inför ett ägarskifte och när vi fick frågan var vi direkt positiva, då bolaget har spännande kunder i en växande region. Med Maxbox utökar vi vår möjlighet att leverera specialanpassade emballagelösningar i mindre serier, som många kunder efterfrågar idag. Vi är stolta över att förvärva ett så välskött och framgångsrikt företag. För att ytterligare förbättra för våra kunder, ingår vi samtidigt ett samarbetsavtal med Specialwell J&J AB i Olsfors, som kommer att ta över ansvaret för själva produktionen”,  säger Anders Yllfors, VD på Boxon.

Privatägda Maxbox Emballage AB är inriktat på småskalig produktion av främst wellpappförpackningar. Bolaget, som har sin produktion i Kärra, norr om Göteborg, har åtta anställda och omsätter cirka 15 miljoner kronor.

”I och med den här affären får det bolag, som jag byggt upp, en möjlighet att fortsätta och utvecklas inom en förpackningskoncern, där man sätter kunden i centrum. Utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Boxon är både stora och spännande och då inte minst att kunna erbjuda Maxbox kunder ett betydligt bredare sortiment av produkter och tjänster”, säger Thomas Hallgren, VD och ägare i Maxbox.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x